Eesti Gaas toob tänavu piirkonda 16 laevatäit LNG-d

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Foto: Eesti Gaas

Eesti Gaas kolmekordistab sel aastal oma veeldatud maagaasi (LNG) tarneid – möödunud aasta viie laeva asemel toob ettevõte sel aastal piirkonda 16 laevatäit LNG-d.

Eesti Gaasi juhatuse esimehe Margus Kaasiku sõnul liigub Soome ja Balti piirkonna impordist kolmandik Eesti Gaasi kaudu. Oleme vähem kui aastaga teinud täispöörde lääne päritolu LNG-le, uued tarneteed Norrast ja Ameerika Ühendriikidest on tänaseks end õigustanud ja sisse töötanud, see on andnud piirkonna gaasiturule juurde kindlust ning aidanud ka hinda alla tuua – võrreldes möödunud aasta sügisega on gaasi hind praeguseks kuus korda madalamal tasemel,» lisas ta pressiteates.

Ta kinnitas ühtlasi, et Euroopa gaasimahutid on täis ning gaasi jätkub nii praegu kui ka tuleval kütteperioodil. «Talve poole tõotab gaasi hind mõnevõrra kerkida, kuid eelolev küttehooaeg saab kõigi eelduste kohaselt olema oluliselt kergem kui eelmine,» usub Kaasik.

Eesti Gaasi poolt tänavu tellitud LNG tarnetest neli on tulnud Leedu Klaipeda ja kaheksa Soome Inkoo terminali. Aasta lõpuni on praegu kokku lepitud veel üks laev Klaipedasse ja kolm Inkoosse. Ettevõtte suuremad tarnepartnerid on rahvusvahelised energiakontsernid Vitol ja Total ning Norra päritolu Equinor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles