Vietnami elektriautotootja tegi USAs võimsa börsidebüüdi

PM Majandus
Copy
VinFast VF 8 elektriauto
VinFast VF 8 elektriauto Foto: REUTERS / Thinh Nguyen

Elektriautode tootja VinFast tegi teisipäeval võimsa börsidebüüdi Nasdaqil, teatades, et nad saavad tõenäoliselt 18 kuu jooksul ülemaailmsetelt investoritelt lisarahastust.

Vietnami elektriautotootja VinFast tegi teisipäeval oma debüüdi Nasdaqil, ühinedes eriotstarbelise omandamisettevõttega ehk SPACiga. VinFasti aktsia tõusis õhtuse seisuga 17 protsenti, 25,78 dollarini.

Aktsia avanes 22 dollaril, mis ületab kaks korda VinFasti SPAC-partneriga Black Spade Acquisition kokkulepitud hinda 10 dollarit aktsia kohta, mille alusel hinnati VinFasti väärtuseks 23 miljardit dollarit.

Enne börsidebüüti oli VinFasti aktsiate hind esmaspäeva õhtul esitatud väärtpaberiaruandluse kohaselt 11,50 dollarit aktsia kohta. 

«Tänane edukas noteerimine ei toeta mitte ainult VinFasti pühendumust jätkusuutlikule liikuvusele globaalses mastaabis, vaid avab ka juurdepääsu kapitaliturgudele ja olulisi võimalusi edasiseks arenguks,» ütles tegevjuht Le Thi Thu Thuy oma avalduses.

Kagu-Aasia suurim elektriautode tootja VinFast on osa konglomeraadist Vingroup, mis kuulub Vietnami rikkaimale mehele Pham Nhat Vuongile.

Nasdaqi debüüt toimus pärast seda, kui VinFast lõpetas esmaspäeval ühinemise eriotstarbelise omandamisettevõtte ehk SPACiga Black Spade Acquisition.

SPACid on börsil noteeritud vahendid, mis on loodud ettevõtete omandamiseks ja nende börsile viimiseks ning aktsionäridel on õigus ka soovi korral oma investeering sularaha vastu lunastada, kui ühinemine on heaks kiidetud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles