Meelemuutus Ryanair loobus osa lennuliinide sulgemisest

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Ryanairi Boeing 737-800
Ryanairi Boeing 737-800 Foto: Paul Hanna

Tallinna lennujaamatasude tõusu vastu protestinud odavlennufirma Ryanair avab taas kevadel suletud lennuliine. Esialgu küll ainult mõne neist.

Tallinna lennujaama juhatuse liige Eero Pärgmäe teatas Facebookis, et kui kevadel oli Ryanairi teemal üksjagu emotsiooni, siis täna saab tõdeda, et äriloogika ikkagi töötab ja karavan liigub edasi.

«Novembrist taas Dublin ja Paphos ning hetke plaanis 9 liini. Head lendamist,» kirjutas Pärgmäe.

See aga ei tähenda, et Ryanair oleks ümber mõelnud. Tegemist on ainult kahe liiniga seitsmest, mille sulgemisest oli lennufirma varem avalikkust teavitanud. Ryanair sulges märtsi lõpus Pariisi, Billundi, Dublini, Malta, Napoli, Nürnbergi ja Paphose lennuliini.

«Lennud algavad alates 30. oktoobrist kui lennujaamad lähevad üle talvisele lennugraafikule,» kinnitas Tallinna lennujaama turunduse ja kommunikatsioonijuht Margot Holtz.

Holtzi sõnul teeb lennufirma otsuseid liinide avamiseks ja sulgemiseks eelkõige lennukite täituvuse ehk nõudluse, aga ka muudel ärilistel alustel. «Ryanair on väga edukas lennufirma ja nende ärimudel võimaldab neil kiiresti kohanduda ning uusi liine kiirelt avada, aga ka sulgeda,» märkis Koltz. «Meil on loomulikult hea meel, et need kaks liini taas on valikus ning avardavad meie ühenduvust maailmaga.»

Ryanair jätkab lendamist kaheksasse sihtkoht: Londonisse, Milanosse, Stockholmi, Barcelonasse, Viini, Berliini, Rooma, Veneetsiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles