Buffetti kompanii tegi USA ehitusettevõtete panuse, kuid kas see ikka on vanameistri investeerimisidee?

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Investeerimisguru Warren Buffett on olnud aktsiate ostmise asemel pigem neid rohkem müümas ja ostmas USA valitsuse lühiajalisi võlakirju.
Investeerimisguru Warren Buffett on olnud aktsiate ostmise asemel pigem neid rohkem müümas ja ostmas USA valitsuse lühiajalisi võlakirju. Foto: Reuters/ScanPix

Investeerimisguru Warren Buffetti Berkshire Hathaway avalikustas esmaspäeval, et on ostnud 814 miljoni dollari väärtuses kolme USA ehitusettevõtte aktsiaid.

Berkshire ostis kuus miljonit DR Hortoni aktsiat, mis olid teise kvartali lõpus väärt 726 miljonit dollarit nagu ka 152 572 Lennari ja 11 112 NVRi aktsiat.

Raske läinud aasta järel on tänavu ehitusettevõtete aktsiad rallinud. Mullu oli keeruline, kuna intressimäärad tõusid ja see lõi nõudlust, kirjutab FT.

Kui kõrged kodulaenintressid külmutasid olemasolevate elamute müüki, siis uute ehitus on pakkumise vähesuse tõttu jäänud üllatavalt tugevaks.

DR Hortoni aktsiate ostmine viib Berkshire selle ettevõtte kümne suurema aktsionäri sekka. Berkshire’ile kuulub 1,8 protsenti DR Hortoni aktsiatest.

Pole selge, kas tegemist on Buffetti enda investeerimisideega või on see emma-kumma tema kahest jüngrist investeering. Nendeks tegelasteks on Todd Combs ja Ted Weschler.

Analüütikute sõnul Buffett ise peenrahaga tehinguid ei tee. Tavaliselt on alla miljardilised tehingud kas Combsi või Weschleri teema.

Buffett on ostnud suhteliselt kõrge tootlusega USA valitsuse lühiajalisi võlakirju. Ettevõttel on vaba raha 147 miljardit dollarit. Berkshire ostis juurde panga Capital One’i aktsiaid ja naftatootjat Occidential Petroleumi.

Berkshire müüs väihemaks positsioone videomängude tootjas Activision Blizzardis, naftakompaniis Chevron, autotootjas General Motors, tööstusettevõttes Celenese ja elukindlustusseltsis Global Life. Täielikult müüdi ära investeeringud tervishoiuettevõttes McKesson, kindlusutsseltsis Marsch & McLennan ja Vitese Energy’s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles