George Soros lõpetab oma fondi tegevuse Euroopa Liidus (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
George Soros
George Soros Foto: Myrna Suarez

Ungari päritolu filantroop George Sorose asutatud Avatud Ühiskonna Fond otsustas oma tegevuse Euroopa Liidus peaaegu täielikult lõpetada.

Avatud ühiskonna fondi tegevuse lõpetamise põhjus EL-is on see, et Euroopa Liidu institutsioonid ja valitsused kulutavad palju raha samadele valdkondadele, mille eest sihtasutus hoolitses. Seetõttu otsustasid nad keskenduda mujale maailmas, kus töö on tulemuslikum, teatas ungarlaste «Radio Liberty».

Möödunud reedel said kõik Avatud Ühiskonna Fondilt rahastust saavad Ungari organisatsioonid kirja, milles teatati, et sihtasutus lõpetab sisuliselt tegevuse Euroopa Liidus ja viib oma ressursid mujale maailma.

Kirjas viidatakse ka avatud ühiskonna direktorite nõukogu otsusele, mille kohaselt sihtasutuse juhtkond «otsustas radikaalse strateegilise suuna muutuse», et maksimeerida organisatsiooni ressursside mõju.

Sihtasutuse ümberkorraldamine on planeeritud järgmisele aastale, mistõttu võivad selle Euroopa programmid lõppeda juba 2024. aastal.

93-aastane George Soros teatas juunis, et annab oma finantsimpeeriumi juhtimise üle oma pojale Alexander Sorosele.

Ungarist pärit filantroop George Soros esineb Ungari võimude retoorikas sageli kurjuse ja Ungari riikluse õõnestaja kehastajana. Sorose programmi stipendiaadi Victor Orbáni peaministriks oleku ajal suleti tema rahastatud ülikool ja võeti vastu immigratsioonivastane seadus "Stop Soros".

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles