TextMagic kaotas vaatamata käibekasvule ligi 40 protsenti kasumist

BNS
Copy
TextMagic IPO üritus Kultuurikatlas.
TextMagic IPO üritus Kultuurikatlas. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

TextMagic Grupi müügitulu kasvas selle aasta esimesel poolaastal 5,9 protsenti ligi 6,8 miljoni euroni, kuue kuu puhaskasum kahanes samal ajal aastavõrdluses 39 protsenti 805 000 eurole.

Sealjuures on TextMagicu SMS-platvormi müügitulu kasvutempo tänavusel aastal oluliselt aeglustunud. Selle on põhjustanud erinevate tegurite kooslus. Põhiturul USA-s on toimunud olulised muudatused SMS-regulatsioonides, mille tõttu on SMS-kampaaniatele rakendunud piirangud. Ühtlasi on koroonapandeemia kõrgperioodil suurenenud nõudlus tänaseks lõppenud.

«Intresside tõus, inflatsioon ja majanduskeskkonna mõjud on avaldanud negatiivset mõju meie kliendiportfellile, mis on kaasa toonud ärimahtude vähenemise,» märkis ettevõtte juhtkond börsiteates, lisades, et maikuu lõpus muudeti TextMagic SMS-platvormi hinnakirja.

Tulenevalt SMS-regulatsioonide muudatustest ja üldisest majanduskeskkonna mõjust on TextMagic korrigeerinud 2023. aasta prognoose. Müügituluks prognoositakse nüüd 14,7 miljonit eurot, mida on 2022. aastast 6,6 protsenti enam, ent puhaskasumi ootusi vähendati võrreldes eelmise aastaga 53,5 protsenti 1,3 miljonile eurole.

Esmaspäeval sulgus TextMagicu aktsia Nasdaq Tallinna börsi First North turul 6,9 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles