Autotootmine Volkswageni Kaluga tehases käivitatakse veel enne aasta lõppu

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Volkswageni tehas Venemaal Kalugas.
Volkswageni tehas Venemaal Kalugas. Foto: Evgenia Novozhenina

Autotootmine Kaluga endises Volkswageni tehases võiks alata juba 2023. aasta lõpus, ütles Venemaa tööstus- ja kaubandusministeeriumi juht Denis Manturov Armee 2023 foorumil.

«Ma arvan, et see võib juhtuda enne aasta lõppu,» vastas Manturov küsimusele Volkswageni tehases tootmise alustamise kohta.

Varem on teatatud, et Volkswagen jätkab Venemaal tööd AGR Automotive Groupi kaubamärgi all. Lisaks nimevahetusele ootab ettevõtet laiaulatuslik brändimuutus, kirjutas kp.ru.

Volkswagen müüs oma Venemaa varad investorile LLC Art Finance ning tehing hõlmas mitte ainult Kalugas asuvat tehast, vaid ka kõiki partnerite ladusid.

Ettevõtte pressiteenistus teatas, et kavatseb jätkata autode tootmist ja müüki Venemaal ning pakub Venemaa klientidele juurdepääsu laiale mudelivalikule ja kõrgeima kvaliteediga teenusele.

Mais teatas Saksa autotootja Volkswagen, et lõpetas Venemaa varade müügi kohalikule firmale Avilon, et lahkuda riigist Venemaa kallaletungi tõttu Ukrainale. Muu hulgas müüdi maha Kaluga autotehas Moskvast edelas, mis andis tööd umbes 4000 inimesele ja tootis aastas 225 000 autot.

«Uus omanik omandab kõik Venemaa tütarfirmade aktsiad,» ütles VW avalduses ja lisas, et Vene valitsus kiitis tehingu heaks.

Volkswageni kontserni kuuluv veokitootja Traton teatas juba mullu septembris, et saab 550 miljoni eurose finantshoobi, kuna selle kaubamärgid MAN ja Scania loobuvad müügiüksustest Venemaal. Müügiüksused anti üle Vene kohalikele partneritele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles