Eesti idapiirile kerkib kuus uut seirepositsiooni

BNS
Copy
Narva jõgi.
Narva jõgi. Foto: Ain Liiva

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) sõlmis taristuehitaja KMG OÜga lepingu kuue uue seirepositsiooni rajamiseks Narva jõe äärde. 

Lepingu järgi makstakse KMG-le ligi 2,1 miljonit eurot ning esimesed seirepositsioonid valmivad hiljemalt 2025. aasta aprillikuuks.

Esimeses etapis rajatakse Narva ja Narva-Jõesuu vahele kuus seirepositsiooni, kuid peatselt kuulutab PPA välja hanke veel üheksa positsiooni rajamiseks Narva ja Vasknarva vahele.

«Kõigi nende seirepositsioonide abiga tahame saada reaalajas täielikku ülevaadet Narva jõel toimuvast, et saaksime kõigile juhtumitele võimalikult kiiresti reageerida. Kaasaegse tehnoloogiaga varustatud mehitamata seiremastid on selle jaoks asendamatud,» rääkis PPA piiriehituse projektijuht Merle Tikk.

Hanke võitjaks kuulutatud KMG juhatuse liikme Indrek Pappeli sõnul viiakse esimeste seirepositsioonide projekteerimine lõpule veel selle aasta sees, edasi algab ehituse ettevalmistus. Tööde tulemusena valmivad seiremastid on teraskonstruktsioonist, nende kõrguseks on 12–30 meetrit. 

Seirepositsioonide ehitaja selgus riigihanke tulemusena. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles