Argentina devalveerib peesot ja tõstab intressimäärad üle 100% (1)

PM Majandus
Copy
Argentiina paremlibertaarne majandusteadlane ja presidendikandidaat Javier Milei tähistamas oma õega eelvalimiste tulemusi.
Argentiina paremlibertaarne majandusteadlane ja presidendikandidaat Javier Milei tähistamas oma õega eelvalimiste tulemusi. Foto: ALEJANDRO PAGNI

Nende sammudega püüab Argentina valitsus rahustada turge pärast üllatavaid tulemusi presidendivalimiste eelvalimistel.

 

Argentina keskpank tõstab baasintressimäära 118%-ni varasemalt 97%-lt, ütles ametlik allikas esmaspäeval Reutersile. Ta lisas, et riigi valuuta devalveeritakse 350 peesole dollari eest, mis on tingitud eelvalimiste üllatustulemusest.

Pühapäevased eelvalimised, mida peetakse eelseisvate presidendivalimiste usaldusväärseks ennustajaks, tõstsid umbes 30% häälte arvuga üllatuslikult esikohale ultraparempoolse libertaarlase Javier Milei, kes soovib keskpanga likvideerimist ja majanduse dollariseerimist.

Ametlik peesokurss kukkus esmaspäeval ligi 18%, veidi üle 350 peeso dollari kohta, ja allikas ütles Reutersile, et vahetuskurss fikseeritakse selle kursiga kuni oktoobris toimuvate presidendivalimisteni.

Ladina-Ameerika suuruselt kolmas majandus võitleb tõsise majanduskriisiga, mille põhjuseks on kõrge inflatsioon ja keskpanga reservide vähenemine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles