GRAAFIKUD Maksebilansi jooksevkonto oli juunis 20 miljoniga miinuses

BNS
Copy
Transpordivahendite sisse- ja väljavedu juunis kasvas. Eestisse saabunud autod Paldiski sadamas.
Transpordivahendite sisse- ja väljavedu juunis kasvas. Eestisse saabunud autod Paldiski sadamas. Foto: Madis Veltman

Eesti Panga kiirhinnangu põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto selle aasta juunis 20 miljoni euro suuruses puudujäägis

Eesti Panga kiirhinnangu põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto selle aasta juunis 20 miljoni euro suuruses puudujäägis

Nii kaupade väljavedu kui ka sissevedu kahanesid aastataguse ajaga võrreldes 10 protsenti. Kaupade konto negatiivne saldo vähenes 34 miljoni euro võrra 188 miljonile eurole. Nagu eelmistelgi kuudel, kahanes enim mineraalsete kütuste ning puidu ja puittoodete sisse- ja väljavedu. Transpordivahendite sisse- ja väljavedu seevastu kasvas, teatas keskpank.

 

Teenuste eksport kasvas aastataguse ajaga võrreldes 3 protsenti ja import 2 protsenti, teenuste konto ülejääk suurenes 12 miljoni euro võrra 238 miljoni euroni. Reisiteenused kasvasid ja veoteenused kahanesid nii ekspordi kui ka impordi poolel.

Tulude väljavool esmaste ja teiseste tulude kontolt ulatus 73 miljoni euroni. Jooksev- ja kapitalikonto olid kokku 50 miljoni euro suuruses ülejäägis, mis tähendab, et riigi majandussektorid paigutasid välismaale rohkem finantsvara, kui sealt kaasasid.

Eesti Pank avaldab maksebilansi kiirhinnangu kord kuus üle-eelmise kuu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles