Jeff Bezos tõttas põlenud Mauid päästma

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Põlengutest laastatud Maui saar.
Põlengutest laastatud Maui saar. Foto: SENATOR BRIAN SCHATZ VIA INSTAGRAM

Amazoni asutaja Jeff Bezos ja tema kihlatu Lauren Sánchez lubavad põlengutes laastatud Maui taastamiseks 100 miljonit dollarit, teatas Sánchez oma Instagrami kontol.

«Jeffi ja minu süda on Mauis toimuvast murtud,» kirjutas Sánchez. «Me mõtleme kõigile peredele, kes on nii palju kaotanud, ja kogukonnale, mis on laastatud.» Sanchez lisas, et loovad Maui fondi ja eraldavad 100 miljonit dollarit, et aidata Mauil uuesti jalule saada.

Sel nädalal Hawaii saart laastanud metsatulekahjud ja orkaan Dora tugevad tuuled on leeke veelgi paisutanud. Üle 50 inimese on hukkunud ja tuhanded elanikud on ümber asunud, kuna nende kodud ja ettevõtted on põlenud. Kahjustustest täielikuks toibumiseks võib saarel kuluda aastaid.

Bezos ja Sánchez on koos olnud alates 2019. aastast ja kihlusid selle aasta alguses. Bezos on Amazoni (AMZN) direktorite nõukogu esimees ja talle kuulub Washington Post. Bloombergi miljardäride indeksi järgi on tema netoväärtus hinnanguliselt 163 miljardit dollarit ning ta on maailma rikkuselt kolmas inimene.

Novembris ütles Bezos CNNile, et kavatseb elu jooksul annetada suurema osa oma varandusest ning pühendada raha kliimamuutustega võitlemisele ja inimeste toetamisele, kes suudavad inimkonda ühendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles