Mis juhtus? Toyota kuulutas välja suure praakautode tagasikutsumise laine

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Toyota Tundra 2022 mudel, millel on tootja tuvastanud arvukalt ohtlikke vigu.
Toyota Tundra 2022 mudel, millel on tootja tuvastanud arvukalt ohtlikke vigu. Foto: Nathan Leach-Proffer

Toyota kuulutas välja selle aasta suurima tagasikutsumise, sest teatud maasturi mudelite kütusetoru võib tekitada süttimisohu.

Toyota teatas neljapäeval, et ootab teenindusse teatud 2022. ja 2023. aasta Tundra ja Tundra Hybrid kastimaastureid. Neil sõidukitel on plastikust kütusetoru, mis võib «hõõruda vastu piduritoru ja tekitada kütuselekke». Toyota lisas, et leke võib «süüteallika olemasolul» põhjustada tulekahju. USAs on taolisi sõidukeid müüdud ümmarguselt 168 000.

Ettevõte vahetab toru tasuta ja valmistub varuosade kättesaadavaks tegemiseks. Vahepeal ütles Toyota, et tema edasimüüjad paigaldavad kütusetorule kaitsematerjalid ja klambri, mis ei maksa klientidele midagi.

Toyota teavitab sõidukiomanikke, keda viga puudutab, oktoobri alguseks. See on juba seitsmes tagasikutsumine, mis hõlmab 2022. või 2023. aasta Tundra mudelit. Varasemad tagasikutsumised puudutasid probleeme auto elektroonilise seisupidurisüsteemiga, lahtisi sillamutreid ja tarkvaraprobleemi sõiduki tahavaatekaameraga.

Märtsis kutsus Toyota USAs tagasi umbes 130 000 nende aastakäikude Tundrat, kuna nende kastikate võib sõiduki küljest lahti tulla ja põhjustada õnnetusi.

Viimane Tundra tagasikutsumine toimus 7. juulil. See puudutas valesti keevitatud kette, mida kasutatakse varurehvi hoidmiseks sõiduki all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles