Tallinna linnavalitsuse peahoone saab uue välisilme

BNS
Copy
Tallinna Linnavalitsuse peahoone.
Tallinna Linnavalitsuse peahoone. Foto: Postimees / Madis Veltman / Scanpix

Järgmisel nädalal algab Tallinna linnavalitsuse peahoone fassaadi remont, mille käigus korrastatakse muinsuskaitsealuse hoone fassaadi ja katust.

Tööde maksumus on 287 628 eurot, millele lisandub käibemaks. Tööde valmimise tähtaeg on detsembris, teatas linnavalitsus.

Fassaaditööde käigus täidetakse tühjad vuugid, korrastatakse amortiseerunud pilastrid, korrastatakse ja tihendatakse aknaplekid, toestatakse aknasillutised ning restaureeritakse lipuhoidjad. Ühtlasi saab fassaad pärast kivide pesu puhtama ilme.

Katusel restaureeritakse turvapiirded ja katusepealsed vihmaveerennid, paigaldatakse uued lumetõkked, renniküttekaablid ja katusepollarid ning vahetatakse välja katuseluuk. Ka katus pestakse üle ja see saab värske värvikihi.

Tavapärane töö hoones jätkub

Fassaadi ümber paigaldatakse remondi ajaks tellingud ja võrk ning katusele veekindel kate. Hoone sissepääse ja jalakäijate liikumist püütakse häirida võimalikult vähe.

Tööd liiklust esimesed nädalad palju ei mõjuta, kuid edaspidi on oodata ajutisi liikluspiiranguid. Ehitus tekitab ka müra ja tolmu.

Vabaduse väljak 7 hoone fassaadi remondib Oma Fassaad OÜ ja omanikujärelevalvet teeb Ehitusagentuur OÜ.

1932. aastal valminud ja Robert Natuse projekteeritud hoones tegutsevad linnaasutused, sealhulgas linnakantselei teenindussaal, jätkavad remondi ajal tavapärast tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles