Airobot jäi esimesel poolaastal vaatamata käibekasvule kahjumisse

BNS
Copy
Airobot Technologiesi juht Heiki Aulik. 
Airobot Technologiesi juht Heiki Aulik. Foto: Sander Ilvest

Airobot Technologiesi müügitulu kasvas esimesel poolaastal 30 protsenti 472 100 euroni, poolaasta puhaskahjum kahanes samal ajal mulluselt 234 000 eurolt 190 744 eurole.

«Ettevõtte tegelik kahjum oli esimesel poolaastal aga väiksem, kuna poolaasta aruande käibes ei kajastu ettemaksed summas 181 430 eurot, mis on tuleviku müügitulu,» märkis ettevõtte juhtkond börsiteates.

Ettevõtte esimese poolaasta kahjum tekkis juhtkonna sõnul suures osas arenduskuludest. Airobot lansseeris kaks uut ventilatsiooniseadet ning nutikad küttejuhtimise tooted, mille arenduskulud kandusid suures osas esimesse poolaastasse.

Airoboti kogukäive oli esimesel poolaastal 653 500 eurot. 2023. aasta esimese poolaasta kinnitatud tellimuste maht oli 895 704 eurot, mida oli eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 79 protsenti rohkem.

Lisaks investeeris Airobot esimesel poolaastal turundustegevustesse, mis toetavad ettevõtte ekspordiplaane. Airoboti ventilatsiooniseadmed jõudsid esimesel poolaastal Ühendkuningriiki, Hollandisse, Saksamaale, Lätti, Belgiasse, Poola, Fääri saartele, Rumeeniasse ja Rootsi.

Ettevõtte juhtkond näeb, et turu mõõduka aktiivsuse püsimise korral on Airobot Technologies teisel poolaastal juba rahavooliselt plussis ning muutumas jooksvalt kasumlikuks. «Sõltumata turu keerulisest olukorrast on ettevõte aktiivse kasvu ootuses. Kasvu kiirus võib aastate põhiselt olla veidi kõikuv, kuid võib eeldada, et lähiaastate keskmine aastane müügimahtude kasv on sarnane eelmistele aastatele,» selgitas juhtkond.

Reede lõunal kauples Airobot Technologies aktsia Nasdaq Tallinna börsi First North turul 2,97 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles