Soovitus Nike aktsiale: Just do it!

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Nike ­tossud USA pesapalli­staari Charlee Soto jalas. 
Nike ­tossud USA pesapalli­staari Charlee Soto jalas. Foto: ALIKA JENNER

Samal ajal kui USA aktsia­turud tõusevad, sest intressi­määrade kergitamine kesk­panga poolt hakkab lõpule jõudma ning on tõe­näoline, et Ameerika Ühend­riikide majandusel õnnestub langusest pääseda, on aga maailma suurima ja ühe tuntuma spordirõivaste müüja Nike aktsia kiratsemas.

Aasta algusest on selle hind langenud üle kuue protsendi. Väärtpaberi rekordhinnast 177,51 dollarist, kuhu jõuti 2021. aasta novembris, on aktsia 38 protsenti odavam.

Hinnalanguse põhjuste nimekiri on üsna pikk: liiga palju on toodetud lattu, nõudlus on väike; ettevõtte suuruselt teise turu Hiina majandus on nõrk; kasvab konkurents uute idufirmade, nagu Šveitsi spordijalatsite ja -rõivaste tootja Oni ning Prantsusmaa spordijalatsite tootja ja müüja Hokaga.

Kuid pika vaatega investorid, kes nagu pikamaajooksjad hoiavad võhma kuni lõpuni, võiksid siiski mõelda Nike aktsiate ostmisele. Suurem osa ettevõtte probleemidest, nagu Covidi-aegsed suured kaubaveo- ja toor­ainekulud ning liiga palju jala­nõusid, mida keegi osta ei soovinud, on hakanud taanduma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles