Intressimäärade tõus kasvatas jõudsalt Luminori kasumit

BNS
Copy
Luminori peakontor Tallinnas.
Luminori peakontor Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Luminor panga netokasum oli teises kvartalis 53,2 miljonit eurot, kasvades 2022. aasta teise kvartaliga võrreldes 81 protsenti.

Kasv oli peamiselt tingitud puhta intressitulu paranemisest, kuna Luminor suurendas klientidele antud laenude mahtu ja intressimäärad tõusid pärast aastaid kestnud erakordselt madalaid tasemeid ja piiratud kasumlikkust, teatas pank. Valitseva majanduskeskkonna ja kasvanud intressimäärade tõttu vähenes teises kvartalis nõudlus uute laenude järele ja hoiused vähenesid marginaalselt.

Pank tegi täiendavaid investeeringuid oma IT-platvormi ja tugevdas organisatsiooni, seda arengut plaanitakse jätkata ka järgmiste kvartalite jooksul. Investeeringute tõttu suurenesid tegevuskulud aastaga 72 protsenti.

Samuti olid suuremad Luminori krediidikahjude eraldised ning maksukulu pärast Leedu ajutise pangamaksu kehtestamist.

Võrreldes 2022. aasta teise kvartaliga, paranes panga kulude ja tulude suhe 7 protsendipunkti võrra 55,5 protsendini ning see suurendas omakapitali aastapõhist tootlust tasemele 12,8 protsenti.

«Meie prioriteet 2023. aastaks on oma suutlikkuse ja võimekuse suurendamine, keskendudes kliendikogemuse parendamisele, suurendades samal ajal oma tõhusust ja tagades, et oleme valitsevas makromajanduslikus keskkonnas hästi ette valmistatud. Liikusime selle suunas teises kvartalis, jätkates oma investeerimisprogrammi, parandades samal ajal oma äritulemusi ning tugevdades veelgi likviidsust ja kapitalipositsioone,» kommenteeris Luminori tegevjuht Peter Bosek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles