EfTENi aktsia puhasväärtus kasvas juulis veidi

BNS
Copy
EfTENi jaeärisuuna juht Kristjan Tamla
EfTENi jaeärisuuna juht Kristjan Tamla Foto: Konstantin Sednev

EfTEN Real Estate Fund ASi puhasväärtus aktsia kohta (NRV) oli 31. juuli seisuga 20,4837 eurot ja fondi aktsia raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata (EPRA NRV) 21,1558 eurot. Aktsia puhasväärtus kasvas juulis tavapäraselt 0,7 protsenti.

EfTEN Real Estate Fund teenis juulis ligi 2,2 miljonit eurot kulumieelset ärikasumit (EBITDA), mis on 25 000 eurot rohkem kui eelneval kuul, teatas fond börsile.

Fondi üüritulu oli juulis 2,5 miljonit eurot, 15 000 eurot vähem kui juunis, mida tasakaalustasid fondi madalamad kulud. Üüritulu vähenes peamiselt seoses ühe üürilepingu lõppemisega Lätis logistikakeskuses. Fondi portfelli vakantsus püsib madal, ulatudes juulis 2,4 protsendini, üürnike maksekäitumine on fondi kinnitusel endiselt tugev.

Intressikulud kasvasid juulis 37 000 euro võrra, 704 000 euroni. Fondi laenude kaalutud keskmine intressimäär oli juulis 5,53 protsenti. Kõiki fondi laene teenindatakse EfTENi sõnul tavapäraselt ning kinnisvarainvesteeringute äritegevuse rahavoog ületab igakuised laenu- ja intressimaksed.

Tänavu seitsme kuu jooksul on fond teeninud üüritulu 17,7 miljonit eurot ning EBITDAd 15,2 miljonit eurot. Fondi tänavune üüritulu sisaldab EfTEN Kinnisvarafond ASiga ühinemisel lisandunud kinnisvarainvesteeringute üüritulu 9,5 miljonit eurot. Üürilepingute indekseerimiste jm tulemusena on see võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 5 protsenti.

Selle aasta seitsme kuu jooksul on EfTEN Real Estate Fund teeninud investoritele 50,83 senti potentsiaalset brutodividendi aktsia kohta – seda on peamiselt euribori kasvu tõttu 12 protsenti vähem kui eelmisel aastal.

Fondi raha jääk oli 31. juuli seisuga 13,2 miljonit eurot ning see suurenes juulis 591 000 euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles