Alkoholifirma Bacardi teenib Venemaal suurt kasumit

PM Majandus
Copy
Bacardi rumm.
Bacardi rumm. Foto: Maksim Toome

Bacardi rummi ja Bombay Sapphire džinni omanik palkab töötajaid ning impordib Vene turule miljoneid dollareid väärt tooteid.

 

Wall Street Journal kirjutas Venemaa valitsuse tolliandmetele tuginedes, et Bacardi on 30. juunil lõppenud 12 kuu jooksul importinud 169 miljoni dollari väärtuses enda rummi, Grey Goose'i viina ja muid alkohoolseid jooke ning ettevõte soovib palgata ka lisapersonali.

Bacardi Rus teatas, et 2022. aasta tulud kasvasid 8,5%, ulatudes ligikaudu 314 miljoni dollarini. Ärikasum kasvas samal perioodil ligikaudu 15 miljonilt dollarilt 48 miljonile dollarile.

Enamiku alkohoolsete jookide suhtes ei kehti Lääne sanktsioonid Venemaa vastu, kuid mitmed selle valdkonna ettevõtted on sellest hoolimata lõpetanud tarned piirkonda, viidates moraalsetele põhjustele.

Bacardi oli esialgu üks neist, öeldes, et ta on peatanud ekspordi Venemaale ja lõpetanud kõik reklaamikulutused riigis. Käesoleval aastal eemaldas ta siiski selle sõnumi oma veebisaidilt.

Bacardi ei ole ainus ettevõte, kes Venemaale jääb või sinna tagasi pöördub. Itaalia alkoholitootja Davide Campari-Milano, kes toodab Campari, Aperoli ja Cinzano aperitiive, on jätkanud importi riiki. Samuti on Venemaale jäänud Hollandi tee- ja kohvitootja JDE Peets, kelle portfelli kuuluvad näiteks Jacobs kohvi ja Pickwicki tee.

Ülejäänud ettevõtted püüavad leida oma tegevusele ostjat, näiteks üritavad Anheuser-Busch InBev ja Heineken müüa oma ärisid riigis. Carlsberg lootis müüa oma Venemaa õllepruulimisettevõtted, kuid selle asemel võttis valitsus hoopiski sealse äri üle.

Bacardil on Venemaal pikk ajalugu, sest ta alustas seal müüki 1992. aastal. Nende viski on üks riigi enimmüüdud kaubamärke ning see piirkond on olnud oluliseks tulude ja kasumi kasvumootoriks. Bacardi heaks töötab seitsmes Venemaa linnas umbes 350 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles