ELis on ajutise kaitse all üle 4 miljoni Ukraina kodaniku

BNS
Copy
Ukraina iseseisvuspäeva pidustused Saksamaal.
Ukraina iseseisvuspäeva pidustused Saksamaal. Foto: Sachelle Babbar

Eurostati andmetest selgub, et tänavu 30. juuni seisuga oli 4,07 miljonil Ukrainast pärit kodanikul Euroopa Liidus (EL) ajutise kaitse staatus.

Peamised ELi riigid, kes ajutise kaitse saajaid vastu võtsid, olid Saksamaa, kus on üle 1,1 miljoni inimese, kellele järgnesid Poola ja Tšehhi, selgub Eurostati andmetest.

Võrreldes maikuu lõpuga kasvas ajutise kaitse saajate arv ELis 1,1 protsenti ehk 45 800 inimese võrra. Suurim kasv registreeriti 3,7 protsentiga Iirimaal, 2,7 protsendiga Tšehhis ja 2 protsendiga Saksamaal. Ajutise kaitse all olevate inimeste arv vähenes aga Poolas 1,4 protsenti ja Itaalias 0,6 protsenti.

Võrreldes iga ELi liikmesriigi rahvaarvuga, oli ajutise kaitse saajate koguarv 1000 inimese kohta tänavu juunis kõrgeim Tšehhis – 32,2. Järgnesid Poola, Eesti, Bulgaaria ja Leedu. Samas liidu tasemel oli vastav näitaja 9,1 1000 elaniku kohta.

30. juuni seisuga moodustasid Ukraina kodanikud enam kui 98 protsenti ajutise kaitse saajate hulgast. Täiskasvanud naised moodustasid ligi poole, 46,6 protsenti, ELi ajutise kaitse saajatest. Laste osakaal oli veidi üle kolmandiku, täiskasvanud mehi aga alla viiendiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles