Bloomberg: varastatud Ukraina vili ajab Vene sadamates üle

Copy
Talinisu. Pilt on illustratiivne.
Talinisu. Pilt on illustratiivne. Foto: IMAGO/Martin Wagner

Venemaa on hädas teravilja ekspordiga, sest selle sadamad on umbes, suure osa nendest kogustest moodustab okupeeritud aladelt röövitud Ukraina vili.

Venemaa tarnis juulis maailmaturule 4,4 miljonit tonni nisu, mis on rekordiline kuunäitaja ja ületab SovEconi teatel peaaegu 60 protsendi võrra keskmise, vahendab Bloomberg.

USA valitsus märkis, et Venemaa alustas ekspordihooaega viimase kolme aastakümne suurima nisuvaruga.

Samal ajal lõpetasid mõningad Aasovi mere terminalid teravilja vastuvõtu ladude ületäidetuse tõttu. Praegu on Venemaa Aasovi mere väikesadamad rohkem ülekoormatud kui Musta mere peamine teraviljasadam Novorossiisk.

SovEconi andmetel on Venemaa müük viimastel nädalatel aeglustunud suurte teraviljakoguste töötlemisel tekkinud pudelikaelte tõttu.

Märgitakse, et tavaliselt laaditakse Aasovi mere laevade kaup Kertši väinas ümber suurematele laevadele, mis sõidavad kaugemale üle Musta mere, kuid liiklus selles väinas on turvakaalutlustel praegu piiratud. Lisaks võib mõni reeder pärast rünnakut ühele Venemaa naftatankerile muutuda Venemaa sadamatesse sisenemisega ettevaatlikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles