Kohvimüüja Paulig Estonia langes kahjumisse

BNS
Copy
Kohvitegu.
Kohvitegu. Foto: Liis Treimann

Kuigi kohvimüük suurenes, vajus Paulig mullu kahjumisse.

Paulig Estonia AS-i möödunud aasta müügitulu kerkis 19,6 protsenti 29,7 miljonilt eurolt 35,5 miljoni euroni, samas pöördus ettevõtte tunamullune 1,3 miljoni euro suurune kasum 1,2 miljoni euro suuruseks kahjumiks.

Ettevõtte müügitulust moodustas 86 protsenti kohvi jaemüük Balti riikides ning 14 protsenti kohvi müük väljaspool majapidamist valmistamiseks ehk Out-of-Home (OOH) ärivaldkond. Müügitulust 48 protsenti teeniti Eestis, 52 protsenti teistes Euroopa Liidu riikides, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Kohvimüük suurenes aastaga 19 protsenti ning müügitulu kasvu peamiseks põhjuseks oli müügi kasv teistesse Euroopa Liidu riikidesse 21 protsendi võrra. Paulig OOH kategooria kogumüük kasvas aastaga 28 protsenti, mis oli seotud sektorile kehtestatud COVID-19 piirangute kaotamisega. Majandustulemusi mõjutas ka kohvihindade tõus maailmaturul, mille tõttu oli kohvi jaeturg mahuliselt languses.

Taandatuna täistööajale töötas ettevõttes mullu 38 inimest, mida on ühe võrra vähem kui 2021. aastal. Tööjõukulud möödunud aastal olid aga stabiilsed võrreldes aasta varasemaga – 1,9 miljonit eurot.

Ettevõte prognoosib 2023. aastal Balti riikides majanduskeskkonna stabiliseerumist ja inflatsiooni aeglustumist. Jätkuvalt investeeritakse turundustegevusse ja brändi arendamisse, eesmärgiga kasvatada turuosa ja kinnistada positsioon Baltikumi kohviturul. OOH ärivaldkonna eesmärk on jätkuvalt tugevdada Pauligi brändi nähtavust väljaspool kodu segmendis kõikides müügikanalites ning kinnistada kindel turupositsioon.

Paulig Estonia AS on kohvi jaemüügi ja turundusega ning B2B (business-to-business) kohviseadmete müügi, rendi, hoolduse ja muude materjalide müümisega tegelev ettevõte, mis on Oy Paulig Finland Ab tütarettevõte ja kuulub 100 protsenti rahvusvahelisse Pauligi kontserni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles