Euroopa investorite seas kerkis optimism

PM Majandus
Copy
Frankfurti börsi ees olevad karu ja pulli skulptuurid.
Frankfurti börsi ees olevad karu ja pulli skulptuurid. Foto: KAI PFAFFENBACH

Euroala investorite kindlustunne tõusis ootamatult augustis, lõpetades sellega kolme järjestikuse kuu pikkuse languse, kuna inflatsioon on osaliselt raugemas, kuid esmaspäeval avaldatud uuringu kohaselt ei ole märke püsivast meeleolu muutusest, kirjutab Reuters.

 

Sentixi euroala indeks tõusis augustis -18,9 punktile juuli -22,5 punktilt, ületades Reutersi küsitletud analüütikute ootusi edasise languse kohta -24,3 punktile.

Sentixi tegevdirektor Patrick Hussy sõnul on eelkõige Saksamaast saanud eurotsooni murelaps, koormates piirkonda, sest investorite kindlustunne Euroopa suurimas majanduses on langenud madalaimale tasemele alates 2022. aasta oktoobrist.

Euroala tulevikuootuste alaindeks tõusis 7,3 punkti võrra -17,3 punktile, mida Hussy seostas pigem oodatava halvenemise kiiruse vähenemisega kui positiivse meelestatusega.

Leebem vaade järgmise kuue kuu suhtes on tingitud sellest, et investorid usuvad, et inflatsioonitempo kaotab osa oma plahvatusjõust, ütles Hussy, kuigi veel ei ole märke, et olukord liigub jätkuvalt õiges suunas.

«Euroala majandus on endiselt majanduslanguse režiimis. Seetõttu ei saa selle arengu üle rõõmu tunda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles