Prisma langetas konkurentide survel piima hinda

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Kilepiima tootmine Valio Laeva Meiereis. Pilt on illustratiivne.
Kilepiima tootmine Valio Laeva Meiereis. Pilt on illustratiivne. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Kui eelmisel nädalal kirjutasime Lidli hinnalangetusest, millest Prisma ennast segada ei lasknud, siis artikli ilmumise päeval teatas ka Prisma, et langetas piima hinda.

Samal ajal, kui konkurendid müüsid juba nädalaid liitrist kilepiima 59 sendi eest, küsis Prisma selle eest endiselt 75 senti. See tegi tavalise liitrise kilepiima selles poeketis tulu üheks kallimaks.

Pärast artikli ilmumist teatas Prisma Peremarketi kommunikatsiooni- ja vastutustundliku ettevõtluse juht Kristiina Tamberg, et ka nemad langetasid piima hinda 59 sendile.

«Langusi on viimase kuu perspektiivis olnud veel ka teiste piimatoodete puhul ning toiduõli ja teraviljatoodete seas,» märkis Tamberg. «Ootame hinnalangustrendi jätkumist.»

Varem oli Prisma sortimendi- ja hankedirektor Kaimo Niitaru öelnud, et Prisma reageerib kindlasti turuolukorrale, kuid nii nagu hinnad ei tõusnud samaaegselt kõigil kettidel, ei lange nad ka täpselt samal ajal, vaid see sõltub, millal on sortimendiperioodi vahetus.

«Piimatoodete sortimendi läbirääkimised praegu käivad ja oodata on hinnalangust,» ütles ta.

Konkurentide tegevus ilmselt kiirendas seda protsessi, sest möödunud nädala alguses oli Lidl teatanud, et langetab enam kui 300 toote hinda kuni kolmandiku võrra.

«Värske hinnalangetus toimub nii piimatoodete, jahutoodete, liha, kohvi, külmutatud toodete kui mitmesuguste kuivainete kategooriates, lisaks laieneb see ka majapidamistarvetele ja muudele kaupadele, mida kodumajapidamised iga päev vajavad,» selgitas Kaspar Kütt Lidl Eesti korporatiivkommunikatsiooni osakonnast.

Maxima on samuti langetanud piimatoodete hindu. Liitrine kilepiim, mis maksis märtsikuus 75 senti, on täna 59 senti. 180-grammine võipakk, mis enne maksis 1,45 eurot, on täna hinnaga 99 senti.

Rimi juhi Vaido Padumäe sõnul on ka neil hindade langemist märgata, kuigi nende alanemist kriisieelsele tasemele ei maksa oodata.

«Piimatoodete hinnad langevad, meil oli varem kõige odavam kilepiim 75 senti, nüüd on 59, punane kala oli varem 15 eurot, täna 11 juures, aga võiks alla 10 euro tulla. Odavneda võiksid ka teraviljatooted ja õli,» tõi Padumäe näiteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles