Uute sõiduautode turg jätkas juulis kiiret tõusu

PM Majandus
Copy
Škoda Octavia oli juulis enim müüdud auto.
Škoda Octavia oli juulis enim müüdud auto. Foto: Škoda koduleht

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liidu (AMTEL) andmeil jätkus esimesel poolaastal tempokalt tõusnud Eesti uute sõiduautode turul sarnane trend ka juulis.

Uusi sõiduautosid müüdi juulis 1822 ehk 16,1 protsenti rohkem kui möödunud aasta juulikuus. Seitsme kuuga on Eesti automüüjad andnud klientidele üle kokku 13 953 uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta sama perioodi tulemuse 10,4 protsendiga, teatas liit.

Juulis müüdi uus elektriautosid 119 ja nende osakaal kogumüügist moodustas 6,5 protsenti. Jõudsalt kasvab ka hübriidautode müük, mida anti klientidele juulis üle 712 ja nende osakaal oli 39,1 protsenti. Bensiiniautode osakaal oli juulis 39,4 protsenti ja diiselautodel 14,8 protsenti. Segmentidest on jätkuvalt populaarseimad keskmised maasturid, mis moodustasid kogumüügist 31,7 protsenti. Teiseks enim eelistasid tarbijad väiksemaid keskklassi autosid, mis olid 23,2 protsenti müüdud uutest autodest.

Automarkide edetabeli esikolmiku moodustasid Toyota 310 müüdud autoga, Škoda 296 müüdud autoga ja Audi 202 müüdud autoga. Mudelitest osutus juulis populaarseimaks Škoda Octavia 87 müüdud autoga, järgnesid KIA Sportage 76 ja Toyota Corolla 65 sõidukiga.

Teist kuud järjest kerkis jõudsalt ka uute tarbesõidukite turg. Juulis anti klientidele üle 441 uut tarbesõidukit, mis ületas mulluse tulemuse 17,6 protsenti. Seitsme kuu kokkuvõttes tarbesõidukite müük võrreldes möödunud aastaga siiski 7,2 protsendiga miinuses. Enim müüs tarbesõidukeid juulis Toyota, 108, ning esikolmikusse mahtusid ka Renault 67 ja Ford 49 sõidukiga. Veokite segmendis olid edukaimad Volvo ja Scania, vastavalt 29 ja 21 müüdud veokiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles