TikTok teatas muudatustest EL-i reeglitele vastamiseks

Copy
TikToki rakendus.
TikToki rakendus. Foto: imago/Rüdiger Wölk

Hiina videojagamisplatvorm TikTok teatas reedel muudatustest, et vastata Euroopa Liidu rangetele reeglitele, andes muu hulgas Euroopa kasutajatele võimaluse lülitada välja sõltuvust tekitav seade, mis näitab sisu vastavalt nende huvidele.

Euroopa uued ranged reeglid sunnivad internetihiide suurendama läbipaistvust ning rakendama meetmeid privaatsuse tagamiseks, andmekaitse, desinformatsiooni ja vihakõne vallas.

EL-i digiteenuste määrus (DSA) jõustus juba novembris, kuid 19 suurimal internetifirmal, nende seas platvormidel nagu Amazon, Apple, Google, Meta ja Microsoft on enda uute eeskirjadega vastavusse viimiseks aega 28. augustini, vastasel juhul ootavad neid kopsakad trahvid.

Euroopa Komisjoni digiturgude volinik Thierry Breton soovitas juulis TikTokil uutele normidele üleminekut kiirendada.

Hoiatust kuulda võtnud TikTok ütles reedel, et lubab Euroopa kasutajatel «isiksustamise» välja lülitada. Tegemist on feediga? «For You», mis naelutab inimesed vaatama videoid, mis on välja valitud nende isiklike huvide põhjal.

Selle asemel pakutakse Euroopa kasutajatele videoid kohtadest, kus nad elavad ja mujalt maailmast, ütles TikTok.

Firma lisas, et teised DSA-le vastavuse tagavad meetmed lihtsustavad Euroopa kasutajate jaoks ebaseaduslikust sisust teatamist ja keelavad suunatud reklaamid Euroopa kasutajatele vanuses 13-17 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles