Eesti jaekaubanduse mahu langus oli juunis üks EL-i suurimaid

BNS
Copy
Maiga võrreldes vähenes Eesti jaekaubanduse maht 1,1 protsenti.
Maiga võrreldes vähenes Eesti jaekaubanduse maht 1,1 protsenti. Foto: Elmo Riig

Eurostati andmetel langes Eesti jaekaubanduse maht juunis aastaga 8,7 protsendi võrra, mis oli üks suurimaid langusnäitajaid; euroalal ja Euroopa Liidus (EL) vähenes maht aastaga vastavalt 1,4 ja 1,6 protsenti.

Maiga võrreldes vähenes Eesti jaekaubanduse maht 1,1 protsenti. Euroalal vähenes maht kuuvõrdluses aga 0,3 protsenti ning EL-is 0,2 protsenti, teatas Eurostat.

Juunis vähenes maiga võrreldes euroalal toidu-, joogi-, ja tubakatoodete jaemüük 0,3 protsenti ning mitte-toidukaupade müük 0,2 protsenti. Mootorikütuste müük aga tõusis 1 protsendi võrra. EL-is kasvas mootorikütuste müük 0,7 protsenti, mitte-toidukaupade müük vähenes 0,2 protsendi ning toidu-, joogi-, ja tubakatoodete jaemüük 0,4 protsendi võrra.

Liikmesriikidest, mille kohta Eurostatil on andmeid, vähenesid jaemüügi mahud kuuvõrdluses enim 2,6 protsenti Sloveenias, 1,9 protsenti Rumeenias ning 1,6 protsenti Portugalis. Müügimaht kasvas enim 2,6 protsendiga Luksemburgis, 1,5 protsendiga Hollandis ning 1,2 protsendiga Belgias.

Euroalal langesid aastaga enim toidu-, joogi-, ja tubakatoodete jaemüük, kokku 3,5 protsenti. Mootorikütuste müük vähenes 0,4 protsendi võrra, mitte-toidukaupade müük aga püsis aastatagusel tasemel. EL-i arvestuses kahanes toidu-, joogi-, ja tubakatoodete müük 3,6 protsenti, mootorikütuste jaemüük langes 1,3 protsenti ning mitte-toidukaupade jaemüük 0,2 protsenti.

Liikmesriikide seas langesid jaekaubanduse mahud aastaga enim 15,7 protsenti Sloveenias, 8,7 protsenti Eestis ning 8,3 protsenti Ungaris. Jaemahu suurimat kasvu nähti aastavõrdluses 16,3 protsenti Luksemburgis, 7,5 protsenti Hispaanias ja 6,5 protsenti Küprosel.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles