Saaremaa Piimatööstus hakkas Jaapanisse juustu eksportima

BNS
Copy
SAAREMAA PIIMATÖÖSTUSE  Old Saare juust.
SAAREMAA PIIMATÖÖSTUSE Old Saare juust. Foto: Liis Treimann

Saaremaa Piimatööstus hakkas saarel toodetud juustu Jaapanisse eksportima.

«Covid-19, energia- ja sisendite hindade tõus, sõda Ukrainas on mõjutanud toodete müüki nii kodu- kui ka eksportturgudel. Mistõttu oleme klientide leidmisel vaadanud ka Euroopast kaugemale. Ettevalmistused Jaapani turule on kestnud mitu aastat,» rääkis Saaremaa Piimatööstuse ekspordijuht Annika Kõiv.

Kõiv märkis, et vaatamata hiljutistele keerulistele aegadele investeeris ettevõte paar aastat tagasi juustutootmisseadmete uuendamisesse, mis on osutunud igati õigeks sammuks.

Saaremaa Piimatööstuse juhataja Villi Pihli sõnul oli investeeringute eesmärgiks tugevdada välisturgudele kohaldatud kvaliteetse juustusortimendiga konkurentsipositsiooni ja suurendada ettevõtte ekspordikäibe osakaalu kogu müügitulus.

«Läbi ekspordi suudame paremini tagada tootmismahtude jätkuvat kasvu ja sealhulgas mahetoodangu mahtude suurenemist. Ühtlasi aitavad uued eksportriigid meil leida uusi võimalusi, et jätkuvalt väärindada Saaremaa Piimaühistu piimatootjate toorpiima. Vähetähtis pole ka see, et nii saame panustada meie piimatootmis sektori jätkusuutlikku arengusse,» selgitas Pihl.

Saaremaa Piimatööstus AS-i peamine tegevus on piima kokkuost ning juustu ja või valmistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles