Elron sipleb endiselt kahjumis (1)

BNS
Copy
Elroni rong. Foto on illustratiivne
Elroni rong. Foto on illustratiivne Foto: Sille Annuk

​Elroni kaubamärgi all tegutseva riigifirma AS Eesti Liinirongid müügitulu kasvas tänavu teises kvartalis aastavõrdluses 4,9 protsenti, 5,7 miljoni euroni, kvartali puhaskahjum kahanes 6,3 protsendi võrra, 1,1 miljonile eurole.

Ettevõtte muud äritulud kasvasid samal ajal 3,1 protsenti, 8,6 miljoni euroni. Ärikahjum kahanes aastaga 9,9 protsendi võrra, 116 200 eurole, selgus Elroni kvartaliaruandest.

Ettevõtte tegevuskulud kaetakse riigieelarvest ja piletimüügitulust. Teises kvartalis oli riigipoolne dotatsioon reisijateveoks 7,3 miljonit eurot ja uue veeremi soetamiseks 1,3 miljonit eurot. Aasta varem olid näitajad vastavalt 7 miljonit eurot ja 1,3 miljonit eurot.

Tänavu teises kvartalis teenindas Elron üle 2 miljoni reisija, mis on aasta varasemast 5 protsenti enam. Reisijad on hakanud linna sees rohkem ronge kasutama, kuna Tallinnas toimuvate mastaapsete tee-ehituste tõttu on tegemist kõige kiirema transpordiviisiga pealinnas. Samuti mõjutab reisiotsuseid aprillikuu lõpust muutunud ja paranenud läänesuuna rongide sõiduplaan.

Juhtkonna hinnangul on kolmandas kvartalis oodata reisijate ja piletitulu kasvu jätkumist. Ebakindlust ja negatiivset mõju sõidugraafikutele põhjustavad pidevad taristu remondid ning planeeritud remondigraafikute muutmised infrastruktuuri ettevõtete poolt.

Selle aasta teises kvartalis teenindati diiselrongidega 995 500 rong-kilomeetrit ning elektrirongidega 512 100 rong-kilomeetrit. Diiselrongide liiklusgraafiku täitmise protsent oli 97,36 ja elektrirongide puhul 99,52 protsenti. Elektrirongide töökindlus oli kvartalis 99,93 protsenti ja diiselrongide töökindlus 99,76 protsenti.

ASi Eesti Liinirongid põhitegevusalaks on Eesti-sisese reisijateveo korraldamine rongidega. Eelmisel aastal ulatusid ettevõtte äritulud kokku 55,8 miljoni euroni, kasvades aastaga 17 protsenti. Puhaskahjum kahanes tunamulluselt 5,3 miljonilt eurolt 4,8 miljonile eurole. Riigi toetus ettevõtte tegevuskulude katteks oli mullu 30,4 miljonit eurot, kasvades aastaga 9 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles