Hiina teatas tollidest loobumisest Austraalia odrale

BNS
Copy
Austraalia lipp Pekingis.
Austraalia lipp Pekingis. Foto: Scanpix/ REUTERS

Hiina teatas reedel, et lõpetab täiendavate tollimaksude rakendamise Austraalia odrale, tegemist on järjekordse näitega aastatepikkuse pingete leevenemisest kahe riigi vahel.

Kaubandusministeerium otsustas, et enam ei ole otstarbekas jätkata tollide kehtestamist Austraaliast pärit odra sisseveole seoses muudatustega Hiina odraturul, märkis ministeerium avalduses.

Hiina kehtestas kõrged maksud Austraalia peamistele ekspordiartiklitele nagu oder, veiseliha ja vein aastal 2020, näidates sellega oma majanduslikku võimu keeruliseks muutunud vaidluses toonase konservatiivse valitsusega.

Samuti lõpetas Peking mitme Austraalia kõige tähtsamate toorainete sekka kuuluvate artiklite sisseveo, nagu näiteks kivisüsi, mis tõi kaasa miljardite dollarite ulatuses kaubavahetuse vähenemist.

Austraalia loobus Hiina odrajuhtumi arutamisest WTO-s

Austraalia teatas reedel, et loobub Maailma Kaubandusorganisatsioonis (WTO) kaasusest Hiina vastu seoses Pekingi varem päeval teatavaks tehtud otsusega lõpetada kõrgete tollide rakendamine riigi odraekspordile.

«Tervitame seda tulemust, mis sillutab tee meie odraeksportijatele taassiseneda Hiina turule - tuues kasu nii Austraalia tootjatele kui Hiina tarbijatele,» ütles välisminister Penny Wong avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles