Apple'i kasum tõusis vaatamata iPhone'i müügi vähenemisele

Copy
Apple iPhone'i 14 mudelid
Apple iPhone'i 14 mudelid Foto: WU HAO

Apple teatas neljapäeval veidi suuremast kvartalikasumist, hoolimata tulude järjekordsest langusest, kuna teenuste rekordiline tulemuslikkus tasakaalustas iPhone'i müügi vähenemist.

Apple'i kolmanda kvartali kasum oli 19,9 miljardit dollarit, mis on 2,3 protsenti suurem kui aasta varem. Tulud vähenesid taas, seekord 1,4 protsenti, 81,8 miljardi dollarini.

Tehnoloogiahiiglase jaoks oli selle kvartali helgeimaks küljeks kõigi aegade kõrgeim teenustetulu, mis koosneb App Store'ist, Apple Payst, Apple TVst ja muudest tellimusteenustest.

Apple teenis suuremat tulu ka Hiinas, mis on parem kui eelmises kvartalis, mil tulud olid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes väiksemad.

Müük kasvas ka Euroopas, kuid langes Ameerikas, Jaapanis ja ülejäänud Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas.

Apple'i iPhone'i müügitulu, mis moodustab ligi poole kogutuludest, vähenes 2,4 protsenti. Samuti vähenesid ettevõtte Macide ja iPadide müügitulud.

Apple on kirjeldanud nende valdkondade müügi vähenemist kui makromajandusliku nõrkuse peegeldust, kuna hinnainflatsioon pingestab kodumajapidamiste eelarveid.

«Meil on hea meel teatada, et eelmises kvartalis saavutasime teenuste valdkonnas kõigi aegade rekordilise tulude taseme, mida toetas üle miljardi tasulise tellimuse, ning me nägime jätkuvat tugevust arenevatel turgudel tänu iPhone'i jõulisele müügile,» ütles tegevjuht Tim Cook.

Apple'i aktsia langes börsivälisel kauplemisel 2 protsenti, 187,25 dollarini.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles