Citadele: kolmandik investeerijatest tahavad toetada rohelisi algatusi

BNS
Copy
Pakri tuulepark. Pilt on illustratiivne.
Pakri tuulepark. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Citadele panga juunis läbi viidud uuringust selgus, et kolmandik investeerivatest inimestes pidas investeeringut tehes oluliseks seda, et investeeringut kasutataks roheliste algatuste rahastamiseks.

Eriti oluliseks pidas investeeringut tehes 4 protsenti vastanutest, et raha läheks roheprojektide hüvanguks. Pigem oluliseks pidas rohekriteeriumit 29 protsenti vastanutest. Samas 64 protsenti investeerivate inimeste jaoks polnud oluline, kas nende raha läheb roheliste algatuste rahastamiseks, teatas pank.

Uuringust selgus ka, et 28 protsendil vastanutest puudub hetkel rahaline võimekus investeerimisega tegeleda.

Kõige rohkem inimesi, kes investeerimiseks raha leidsid elas Harju- ja Tartumaal. Harjumaal ei leia investeerimiseks vabu vahendeid 20 protsenti ja Tartumaal 26 protsenti vastanutest. Kõige teravamalt torkas rahanappus silma Võru- ja Põlvamaal, kus investeerimiseks pole raha vastavalt 42 ja 44 protsendil vastanutest.

Investeerimisega tegelevatest inimestest väärtustasid roheliste algatuste rahastamist kõige enam Valga- ja Tartumaa vastanud ning kõige vähem Läänemaa vastanud.

Lätis puudusid investeerimiseks vabad vahendid 23 protsendil vastanutest. Investeerimisega tegelevatest inimestest pidas väga oluliseks aspekti, et nende raha läheb roheprojektide hüvanguks 4 protsenti ja pigem oluliseks 38 protsenti vastanutest. Pea pooled ehk 49 protsenti lõunanaabritest vastanud ei pidanud enda investeeringute juures oluliseks, et raha kasutataks roheliste algatuste rahastamiseks.

Samal ajal puudus 24 protsendil Leedu inimestest rahaline investeerimisvõimekus. Leedus pidas aspekti, et nende raha läheb roheliste algatuste rahastamiseks väga oluliseks 13 protsenti, pigem oluliseks 36 protsenti ja ebaoluliseks 39 protsenti investoritest.

Citadele panga tellitud ja uuringufirma Norstat Baltikumi ülene küsitlus viidi läbi juunis. Igas riigis küsitleti 1000 inimest vanusevahemikus 18–74.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles