Eesti börsi­ettevõtete juhtide tehingud mõjutavad aktsia hindu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
LHV juhtide aktsiamüügid moodustasid umbes kümnendiku aktsia selle aasta kauplemismahust. Suurim müüja oli panga Ühendkuningriikide üksuse nõukogu liige Erki Kilu.
LHV juhtide aktsiamüügid moodustasid umbes kümnendiku aktsia selle aasta kauplemismahust. Suurim müüja oli panga Ühendkuningriikide üksuse nõukogu liige Erki Kilu. Foto: Mihkel Maripuu

Ehkki börsil noteeritud pankade selle aasta majandustulemused on olnud väga head, pole nende aktsiate hinnad headele tulemustele reageerinud.

Samal ajal kui mõlema panga esimese poolaasta kasumid on võrreldavad kogu eelmise aasta kasumiga kokku, kerkis Coop Panga aktsia hind selle aasta seitsme kuuga (31. juulini) 6,7 ja LHV aktsia kaheksa protsenti.

Tundub, et osaliselt on mitmete aktsiate hinna kehvapoolses liikumises süüdi ettevõtete juhtkonna liikmed, kes on aktsiaid aktiivselt müünud.

Finantsinspektsiooni emitentidega seotud tehingute registrist nähtub, et nn insaiderid müüsid selle aasta esimese seitsme kuuga ligikaudu 60 500 Coop Panga aktsiat, mis moodustab umbes ühe protsendi aktsia kauplemismahust.

LHV juhid on aga alates aasta algusest müünud kokku peaaegu miljon ettevõtte aktsiat, mis moodustab umbes kümnendiku väärtpaberi kauplemismahust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles