Mis majanduskriis? Iga kümnes plaanib lähiaastatel kinnisvara osta

PM Majandus
Copy
Uue kodu ihalust ei ole majanduskriis kärpinud. Pildil kahetoaline korter Vikimõisa uuselamurajoonis.
Uue kodu ihalust ei ole majanduskriis kärpinud. Pildil kahetoaline korter Vikimõisa uuselamurajoonis. Foto: Karl Kasepõld

Kantar Emori värske uuringu järgi plaanib 10 protsenti Eesti elanikest lähema kolme aasta jooksul endale kinnisvara soetada.

Tänavu esimest korda tehtud kinnisvaraturu ja -büroode uuringust selgus, et 12 protsenti Eesti elanikest plaanib lähema kolme aasta jooksul korteri üürile võtta ning 7 protsenti kavatseb oma kinnisvara üürile anda. Kinnisvaraga ei plaani mingeid tehinguid lähema kolme aasta jooksul teha 73 protsenti elanikest.

«Mehed tegelevad aktiivsemalt nii kinnisvara ostu kui ka üürile andmise planeerimisega, samas korteri üürimist kavandavad naised ja mehed võrdselt,» kommenteeris uuringu tulemusi selle läbiviija Anastassia Lesment.

Foto: Kantar Emor

«Mõistetavalt on üüriturul aktiivseim kõige noorem sihtgrupp ehk 15–24aastased. Märkimisväärne osa neist vajab üüripinda tõenäoliselt õpingute tõttu teises linnas või asulas,» lisas ta.

Kinnisvara ostmise ja väljaüürimise puhul on kõige aktiivsemad 25–34aastased. Tegutsemise aktiivsus kinnisvaraturul kahaneb oluliselt ja sujuvalt vanuse tõusuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles