INVESTOR MARI Juuli oli investeerimiseks hea kuu (1)

Postimees
Copy
Investor Mari.  
Investor Mari.  Foto: Pm

Juuli oli kena kuu, mis kasvatas portfelli. Portfell kosus kuu ajaga 1,77 protsendi ehk 704,75 euro võrra, 40 604,28 euroni. Ilma 300-eurose sissemakseta kasvas portfell ühe protsendi ehk 404,75 euro võrra.

Hea, et ma pole investeerinud vaid Tallinna börsile. Selle indeks kasvas juulis ainult 0,4 protsenti. USA aktsiaturust ma jagu ei saanud, see tõusis juulis eurodes 2,3 protsenti.

Kuigi ma midagi ei müünud ja ka üheltki ettevõttelt ei laekunud dividendi, kasvas raha osakaal portfellis. Selle põhjuseks on sissemakse, mida ma ära ei investeerinud. Aktsiate osakaal on 81,6 protsenti, raha 13,4 protsenti ja võlakirjad viis protsenti.

Minu aktsiatest langes kuu ajaga enim ehk 2,2 protsenti Enefit Greeni oma. See on ka minu suurim positsioon 10,7 protsendi suuruse osakaaluga. Miinust näitasid ka Microsoft, Efteni fondid, Netflix ja pangad.

Kuu särav täht oli 12,7 protsendi võrra kallinenud Blackstone. Incapi aktsia tõusis 6,3 protsenti, Austraalia kaevandusgigant BHP ja Equinor aga mõlemad viis protsenti.

Kui rääkida minu portfellis olevate ettevõtte tulemusest, siis siin oli nii üllatusi tulemustes kui ka investorite reaktsioonis tulemustele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles