Rimi juht: kodulaenu maksta ja lapsi kasvatada poetöötaja palgaga ei saa (10)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Rimi Eesti tegevjuht Vaido Padumäe Nautica Rimis.
Rimi Eesti tegevjuht Vaido Padumäe Nautica Rimis. Foto: Eero Vabamägi

Rimi lahkuv juht Vaido Padumäe ütleb, millal hakkab poodides nägema hinnalangust ning palju praegu poes töötades palka saab.

Hiljuti tegi konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee avalduse, teatades nendeni jõudnud info põhjal, et jaekaubanduse marginaalid on suureks läinud. «Lugesime, et jaeettevõtete marginaalid on kasvanud. Praegu on suvepuhkused, aga pärast seda on plaanis teha järelepärimiste ring,» lubas Pärn-Lee.

«Veel ei ole konkurentsiamet uksele koputanud, aga loomulikult on nad teretulnud oma tööd tegema,» ütleb selle plaani kohta Padumäe. Mis marginaalidesse puutub, siis tema andmetel need küll läinud aastal kasvasid, kuid tänaseks on juba väiksemad. Pealegi – kui jaekaubandusettevõtted väänavad mujal Euroopas välja 3-4% kasumit, siis Eestis on see number paar protsenti. «Marginaalid läksid kõrgemaks, kui aasta tagasi algas energiakriis, kulud läksid üles ja kõik vaatasid oma hindadega, kuidas kulubaasi katta. Tänaseks on hinnad stabiliseerunud, näeme, et paljudes kaubagruppides võiks hinnad alla tulema hakata,» lubas Padumäe.

Kuigi kriisieelsele tasemele Padumäe hindade jõudmist ei prognoosi, siis paarikümneprotsendised langused võivad tulla küll. «Piimatoodete hinnad langevad, meil oli varem kõige odavam kilepiim 74 senti, nüüd on 59, punane kala oli varem 15 eurot, täna 11 juures, aga võiks alla 10 euro tulla. Odavneda võiks ka teraviljatooted ja õli,» loetles Padumäe.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles