Euroapteek on teist aastat järjest suures kahjumis (1)

Copy
Euroapteek.
Euroapteek. Foto: Sille Annuk / Scanpix

Apteegiketi Euroapteek OÜ müügitulu kerkis mullu 21,9 protsenti 9,6 miljonilt eurolt 11,7 miljoni euroni, samas keti kahjum süvenes tunamulluselt 2,8 miljonilt eurolt 8,1 miljonile eurole.

2022. aasta esimese poolaasta majandustulemusi mõjutasid tavapärasest pikem ja raskem külmetus- ja gripihooaeg ning sõda Ukrainas. Eelmainitud põhjused tõid kaasa eelkõige muudatused sortimendis ning suurendasid käsimüügiravimite müüki, selgus Euroapteegi majandusaasta aruandest.

Eelmise aasta teisel poolaastal toetasid ettevõtte käivet märkimisväärselt külmetus- ja gripiravimite ning retseptiravimite müük, mis oli tingitud varajasest gripihooajast ning laialt levinud ülemiste hingamisteede viirushaigustest ja gripist. Käibekasvule aitasid kaasa ka terve aasta vältel toimunud selged ja nähtavad turunduskampaaniad atraktiivsete tootepakkumistega apteekides.

Töötajate arv vähenes

Aasta lõpu seisuga oli ettevõttel 328 töötajat, mida on 32 töötaja võrra vähem kui 2021. aastal, mil Euroapteegi ketis töötas 360 töötajat. Mullu olid palgad ja sotsiaalkindlustus kokku 6,2 miljonit eurot.

Mullu ettevõttes olulises mahus investeeringuid põhivarasse ei toimunud, sealjuures ei ole investeeringuid planeeritud ka järgevaks majandusaastaks.

2023. aastal ennustatakse Eesti majanduskasvu aeglustumist, mis on tingitud inflatsioonist ja kasvavast globaalse majanduslanguse ootusest. Euroapteegi 2023. aasta peamised eesmärgid on käibe ning kasumlikkuse suurendamine, sisemiste protsesside optimeerimine ning frantsiisivõtjatele pakutavatest teenustest täiendava efektiivsuse saavutamine.

Turuosa kasv on planeeritud uute frantsiisipartnerite kaasamise, frantsiisivõrgustiku laiendamise ja omatoodete müügikanalite laiendamise kaudu. Lisaks jätkub apteegitöötajate koolitusprogramm parandamaks teeninduskvaliteeti. Fookuses on apteegikeskkonna kliendisõbralikumaks muutmine ja turundustugi Euroapteegi kaubamärgi tuntuse kasvatamiseks läbi tugevate turunduskampaaniate.

Euroapteek OÜ tegevusvaldkonnaks on apteegialane tegevus, ravimite ja meditsiinikaupade müük. Euroapteek kuulub läbi Leedu emafirma Euroapotheca UAB Vilniaus Prekyba kontserni.

Eestis tegutseb ettevõte alates 2004. aastast ning üle Eesti töötab 73 Euroapteeki.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles