Börs alustas Clevoni aktsiate noteerimise lõpetamise menetluse

BNS
Copy
Clevoni juht Arno Kütt
Clevoni juht Arno Kütt Foto: Elmo Riig

Tallinna börs alustas menetlust Clevoni aktsiate kauplemise lõpetamiseks First North turul.

Börs teavitab menetluse käigus börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni poolt vastu võetavatest otsustest eraldi, teatas Nasdaq Tallinn.

Clevoni aktsionärid võtsid teisipäeval üldkoosolekut kokku kutsumata vastu otsuse lõpetada ettevõtte aktsiatega kauplemine Tallinna börsil. Ehkki algselt lubas Clevon, et ostab õiglase hinna eest väikeaktsionäridelt nende aktsiad tagasi, siis nüüd lahkub ettevõte börsilt siiski väikeaktsionäre välja ostmata.

Oma poolthääle ettevõtte börsilt lahkumiseks andis kokku 15 aktsionäri, kelle aktsiatega on esindatud 27 677 456 häält, mis moodustab ligi 93,2 protsenti aktsiatega esindatud häältest, teatas Clevon börsile.

Ettevõtte aktsionäride otsus ei too iseenesest kaasa automaatset aktsiatega kauplemise lõppemist. Selleks on täiendavalt vajalik Nasdaq Tallinna noteerimisorgani poolt kauplemise lõpetamise taotluse rahuldamine.

Börsilt lahkumist on ettevõte põhjendatud vajadusega kaasata täiendavat kapitali, mis on vajalik Clevoni põhitoote – Clevon 1 sõiduki ja selles sisalduva tehnoloogia edasiarenduseks, kuid mille avalik kaasamine nii praegu kui ka tuleviku raha kaasamise ringides on juhtkonna hinnangul äärmiselt vähetõenäoline. Seetõttu otsib Clevon potentsiaalseid investoreid börsiväliselt.

Mullu 1. aprillil asutatud isejuhtivate sõidukite arendaja Clevon jäi eelmisel majanduaastal 3,4 miljoni euroga kahjumisse. Müügitulu teenis ettevõte samal ajal 98 400 eurot ja muid äritulusid 12 900 eurot.

Tänavuse aasta esimese viie kuuga on ettevõte jäänud 2,6 miljoni euroga kahjumisse. Mai lõpu seisuga on ettevõttel raha ja nõudeid 448 700 eurot ja lühiajalisi kohustusi kokku 1,7 miljonit eurot. Aasta esimese viie kuuga on Clevon teeninud 49 100 eurot müügitulu ja 31 300 eurot muud äritulu.

2022. aasta juunikuu lõpus algas Clevoni aktsiatega kauplemine Nasdaq Tallinna börsi alternatiivturul First North. Võrreldes esmase avaliku pakkumise tehingu väärtusega, 1,87 eurot aktsia, on Clevoni ühe aktsia hind praeguseks langenud ligi 76,6 protsenti 0,438 eurole.

Hetkel ei pea ükski aktsionär oma aktsiatega midagi tegema. Clevoni börsilt lahkumisel jäävad ettevõtte aktsiad igale aktsionärile alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles