Tallinki Baltic Queen ei sõida mitu nädalat

BNS
Copy
Stockholmi väljuv laev Tallink Baltic Queen.
Stockholmi väljuv laev Tallink Baltic Queen. Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

Tallink Grupi Tallinna Stockholmi liini laev Baltic Queen suundub 3. septembril Soome korralisse hooldusse BLRT Naantali laevatehasesse ning naaseb liinile kaks nädalat hiljem.

Tehnilise poole pealt tehakse tavapärane kerepuhastus ja hooldus ning vahetatakse välja laeva sõukruvide labad. Uued efektiivsemad labad annavad eeldatava kütusesäästu 10–13 protsenti.

Pilootprojektina värvitakse Baltic Queeni kere grafiitvärviga, mis väidetavalt vähendab oluliselt laevakere veetakistust. Kui pilootprojekt osutub edukaks, plaanib Tallink kasutada grafiitvärvi ka oma teistel laevadel.

Reisijate aladel uuendatakse kajutite vannitubasid, põrandakatteid ning renoveeritakse restoran Grill House. «Tallinki laevad läbivad regulaarse hoolduse vähemalt kaks korda viie aasta jooksul,»​ ütles Tallink Grupi laevateeninduse juht ja peakapten Tarvi-Carlos Tuulik.

Hooldustööde põhieesmärk on Baltic Queeni kohustusliku klassiühingu dokumentatsiooni uuendamine 2024.–2029. aastaks. Viimati oli Baltic Queen korralises hoolduses 2022. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles