Tuntud Saksa sandaalivalmistaja plaanib börsile minna

Copy
Birkenstocki sandaalid.
Birkenstocki sandaalid. Foto: JOHN MACDOUGALL

Birkenstocki omanikud kavandavad juba septembris börsil noteerimist, mille käigus võib Saksa sandaalitootja väärtus ületada 8 miljardit dollarit, teatati teisipäeval.

Prantsuse luksuskontserniga LVMH seotud erakapitali investeerimisfirma L Catterton kaalub Birkenstocki noteerimist Ameerika Ühendriikides, teatas Bloomberg News, viidates asjaga kursis olevatele inimestele.

Korgist ja lateksist tallaga laiade sandaalide tootja börsile viimise üle käivad arutelud ning lõplikke otsuseid suuruse või ajastuse kohta ei ole veel tehtud.

Plaanitud börsil noteerimine tuleb pärast seda, kui ettevõte sai tõuke Hollywoodist, kui näitlejanna Margot Robbie kandis filmihiti «Barbie» peaosas roosasid Birkenstocke.

Birkenstock asutati 1774. aastal ortopeediliste jalatsite tootmise eesmärgil. 1897. aastaks oli Konrad Birkenstock valmistanud esimese paindliku talla, mis sobitus jalalaba kontuuridega.

Sandaalid toodi Ameerika Ühendriikidesse 1960. aastatel, kus need võeti omaks hipide poolt, kes hindasid nende mugavust, kuid nägid nende utilitaristlikku välimust ka anti-moe tunnusmärgina.

Kuid nende ebamoodne seostamine sakslastega, kes kannavad sokkidega sandaale, kuulub minevikku - neist on saanud kuulsuste seas populaarsed jalatsid ning ettevõte on alustanud koostööd tippbrändidega.

2021. aastal omandas L Cattertoni ja Prantsuse luksusbrändide mägnaadi Bernard Arnault' perekondlik valdusfond enamusosaluse Birkenstockis, mis asub Lääne-Saksamaal Linz am Rheinis. Analüütikud hindasid müügihinnaks umbes neli miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles