Superkahjumisse langenud Nordica: mis riigifirmaga tegelikult juhtus (12)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Hapude nägudega Nordic Aviation Groupi uus juht Remco Althuis ning nõukogu esimees David O’Brock ja Sander Salmu rahvale selgitamas, mis lennufirmaga järsku juhtus. 
Hapude nägudega Nordic Aviation Groupi uus juht Remco Althuis ning nõukogu esimees David O’Brock ja Sander Salmu rahvale selgitamas, mis lennufirmaga järsku juhtus. Foto: Teele Toova

Vaid mõni nädal tagasi ei jõudnud kliimaminister Kristen Michal (RE) riiklikku lennufirmat ära kiita ja teatas, et tahab riigifirma müüki panna. Kuid nüüd plahvatas pomm: paari kuuga suutis ettevõte nii võimsa kahjumi tekitada, et minister saadab firmale erikontrolli peale.

Michal tegi Eesti riikliku lennufirma Nordic Aviation Groupi nõukogule ülesandeks viia ettevõttes läbi erikontroll, hindamaks ettevõtte tegevust ajavahemikul 2020. aasta algusest kuni 2023. aasta juuli lõpuni, sealhulgas tuvastamaks kujunenud negatiivse majandusseisu põhjused. Esialgsetel andmetel oli Nordic Aviation Groupi ehk Nordica ja XFly konsolideeritud kuue kuu koondkäive 54,9 miljonit eurot ja kahjum 7,2 miljonit eurot.

«Erikontrolli algatamise ajendiks on tänane olukord, kus Nordica majandusnäitajad on muutunud väga lühikese aja vältel tugevalt negatiivseks,» lausus Nordic Aviation Groupi üldkoosoleku rolli täitev Michal. «Paralleelselt tegevustega, mis on suunatud ettevõtte ümberpööramisele, soovime, et nõukogu selgitaks sõltumatu erikontrolli käigus välja ka kujunenud olukorra põhjused. Samuti peab erikontroll tuvastama, mis on ettevõtte kasumlikkuse eesmärkide mittetäitmise taga,» rõhutas ta.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles