Kinnisvaramaakler sai suure trahvi ootamatu tegevuse pärast

PM Majandus
Copy
Mees piima joomas. Kahjuks ei joonud artikli peategelane piima küll tassist vaid otse pakendist.
Mees piima joomas. Kahjuks ei joonud artikli peategelane piima küll tassist vaid otse pakendist. Foto: SWNS

Kanada kinnisvaramaaklerile määrati 20 000 Kanada dollari (13 700 euro) suurune trahv, kuna kodu valvekaamera tabas teda müüja juures piima otse pakendist joomas ja seejärel külmikusse tagasi panemas, vahendab The Washington Post.

Maakler Mike Rose ootas eelmise aasta juulis Kanadas Kamloopsi linnas asuvas majas potentsiaalsete ostjate saabumist, mil majaomanik Lyska Fullerton lahkus kinnistust.

Hiljem otsustas Fullerton vaadata oma valvekaamerat, eeldades, et näeb Rose'i, kes teeb potentsiaalsetele ostjatele kodutuuri, ütles ta Washington Postile.

Kuid tema üllatuseks nägi ta kaadrit, kus Rose kõndis kööki, võttis külmikust piimapaki ja jõi sellest, enne kui ta selle tagasi pani, vahendas ajaleht.

Fullerton ütles, et ta oli «täiesti sõnatu, šokis ja ehmunud», peamiselt seetõttu, et vahejuhtum leidis aset ajal, mil COVID-19 pandeemia tekitas endiselt suurt muret. Tema sõnul oli pandeemia põhjustanud nii tema vanemate kui ka tema ämmade surma.

Koduomaniku sõnul näitas valvekaamera salvestus ka seda, kuidas Rose tema diivanil lebas ja kogemata oma käe murdis,.

«See oli ebaprofessionaalne nii mitmes mõttes,» ütles Fullerton. «Iga osa sellest on lihtsalt nii suureks eraelu puutumatuse rikkumiseks ja meie kodu sissetungiks.»

Valus trahv

Varsti pärast intsidenti esitas Fullerton agendi kohta kaebuse, selgitades, et asi ei olnud niivõrd piimas, vaid pigem selles, et agent ei olnud talle oma tegevusest teada andnud.

«Ta ei jätnud isegi märkust ega öelnud meile, et see juhtus. Ma pidin sellest teada saama oma kaamera tõttu ja see on lihtsalt jube ja lihtsalt vale,» ütles ta. «See paneb sind kahtlema oma usalduses inimeste suhtes, kes külastavad su kodu.»

18. juulil nõustus British Columbia provintsi finantsteenuste amet sellega, pidades Rose'i tegevust sobimatuks käitumiseks, mis kahjustas kinnisvaratööstuse mainet, viidates British Columbia kinnisvarateenuste seadusele.

CFJC Todayle esitatud avalduses vabandas Rose oma «väga kahetsusväärse ja väga ebatüüpilise otsuse eest juua piima koduomanike külmkapist pärit pakendist».

«Ma ei ole kunagi varem midagi sellist teinud ja ei kavatse ka enam kunagi nii käituda,» ütles ta ja lisas: «Käitusin viisil, mis ei ole minu maaklerfirmale ja minu kolleegidele kohane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles