Auvere elektrijaam on taas remondis

BNS
Copy
Auvere elektrijaam.
Auvere elektrijaam. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Elektribörsile Nord Pool esitatud turuteate järgi on Auvere elektrijaam olnud alates 12. juulist remondis, parandustööde lõpp on Eesti Energia esindaja sõnul hetkel planeeritud 7. augustil.

«Avarii põhjuseks on jaama probleemsed soojusvahetid, millest kaks tükki sai välja vahetatud möödunud aasta lõpus toimunud hooldustööde käigus. Lekked, mis olid avarii põhjuseks, ilmnesid veel seni vahetamata soojusvahetis. Teised kaks soojusvahetit on plaanis välja vahetada sügisese aastahoolduse raames,» ütles energiakontserni pressiesindaja Mattias Kaiv BNS-ile. Elekrtibörsile esitatud info järgi toimub sügisene hooldus tänavu 25. septembrist 28. oktoobrini.

Kaivi sõnul on elektrijaam siiski näidanud esimesel poolaasta väga head töökindlust, 94 protsenti, ning tootis tänavu kuue kuuga 0,7 teravatt-tundi elektrit, mis on 27 protsenti kogu Eesti elektritoodangust. Ligikaudu 40 protsenti Auveres toodetud elektrienergiast on toodetud uttegaasist ja jäätmepuidust, lisas ta.

Nord Pooli turuteadete järgi on Auvere tänavu mitmeid kordi remondis olnud, enamasti küll vähem kui ööpäeva jooksul, ent viimati plaaniliselt 17. juunist 27. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles