EfTEN United Property osaku väärtus kahanes

BNS
Copy
EfTENi jaeärisuuna juht Kristjan Tamla
EfTENi jaeärisuuna juht Kristjan Tamla Foto: Konstantin Sednev

EfTEN United Property Fundi osaku puhasväärtus (NAV) oli juunikuu lõpus 10,61 eurot, seoses fondi investeeringute korrapärase hindamisega langes see kuuga 0,3 protsenti.

Juunis fondi tütarettevõtetele kuuluvate kinnisvarainvesteeringute ja alusfondide hindamise tulemusena alanes nende väärtus 0,9 protsendi võrra. Selle põhjuseks oli intresside tõusust tulenev tuleviku rahavoogude kõrgem diskonteerimise määr. Allahindlust tasakaalustasid üüritulude indekseerimine ning fondi suur investeerimata kapitali osakaal, teatas EfTEN börsile.

Enim on aastataguse perioodiga võrreldes kasvanud üüritulu fondi investeerimisportfelli kuuluvas Vilniuse kahes büroohoones – Menulio 7 hoone üüritulu kasvas aastaga 12 protsendi võrra ning endise Danske büroohoone (kus fondil on osalus EfTEN Real Estate Fund 5 kaudu), üüritulu on aastaga kasvanud 9 protsenti. 

Juunis investeeris fond täiendavalt 240 000 eurot usaldusfondi EfTEN Residential Fund, mis omandas 102 korteriga üürimaja Riias. Investeeringu kogumaksumus on eelarve kohaselt 7,2 miljonit eurot. Usaldusfondi EfTEN Residential Fund tänavu valminud Kaunase üürimaja täituvus on tõusnud 63 protsendini.

Alates fondi loomisest 2021. aasta juuni lõpus, on investeeritud kapitali tootlus 11 protsenti. Fondi omakapitalist on pea 30 protsenti investeerimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles