Euroopa börsid tõusid juba kolmandat nädalat järjest

PM Majandus
Copy
Pulli ja karu skulptuur Frankfurdi börsi ees.
Pulli ja karu skulptuur Frankfurdi börsi ees. Foto: Jan Huebner/Blatterspiel via www.imago-images.de

Euroopa aktsiad tõusid juba kolmandat nädalat järjest selle hooaja seni kõige aktiivsemal tulemuste perioodil.

Üleeuroopaline Stoxx 600 indeks lõpetas kauplemisnädala 0,2% madalamal, kuigi nädalane tõus on 1,2%, mis on ühtlasi pikim nädalane võidukäik alates aprillist, vahendab Bloomberg.

Keemiatööstuse aktsiad domineerisid, mida toetas Saksa keemiafirma BASF, kuna nad teatas, et madalaid varusid täiendavad kliendid ootavad keemiatööstuse toodangu mõningast taastumist teisel poolaastal. Tarbekaupade ja panganduse aktsiad tõusid samuti, samas kui meedia- ja kaevandussektorid jäid maha.

Briti pank Standard Chartered kerkis tänu 2023. aasta tulude kasvuprognoosi tõstmisele ja aktsiate tagasiostuprogrammi suurendamisele, kuna intressimäärade tõus toetas tulusid. British Airwaysi emaettevõte IAG SA aktsia kallines seoses oodatust parema kasumiaruandega, mis tulenes reisijate nõudluse suurenemisest.

Kuigi ettevõtete tulemused on sel tulemuste hooajal üldiselt nõrgemad, tundub, et suur osa pettumusest on sisse hinnatud ja negatiivse hinnareaktsiooni kallutatuse tase on madalam kui eelmises viies kvartalis, ütlesid Morgan Stanley strateegid.

Kasvule aitas samuti kaasa Prantsusmaa majanduse prognoositust oluliselt kiirem kasv ja inflatsiooni alanemine, mis pakkus positiivset üllatust ajal, mil intressimäärade tõus suurendab euroalal majanduslanguse hirmu. Ka Saksamaa inflatsioon aeglustus juulis oodatust rohkem, mis annab täiendavaid tõendeid euroala hinnasurve järkjärgulise vähenemise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles