Parvel Pruunsild taandub Bigbanki juhtimisest

BNS
Copy
Postimehe arvamusliidrite lõuna «Inimene ja sõda.» Keskel Parvel Pruunsild, vasakul Mihkel Kunnus, paremal Martin Mölder
Postimehe arvamusliidrite lõuna «Inimene ja sõda.» Keskel Parvel Pruunsild, vasakul Mihkel Kunnus, paremal Martin Mölder Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix

Bigbanki üks omanikest ja senine nõukogu esimees Parvel Pruunsild astub 30. juulil ametist tagasi ja lahkub panga nõukogust. Nõukogu uueks liikmeks saab Sven Raba, kes varem on aastaid töötanud Bigbanki juhatuse liikmena.

Bigbank teatas börsile, et Parvel Pruunsild on jätkuvalt panga üks suuromanikke, kuid ei löö enam kaasa panga juhtimisorganites. «Bigbankil on toimiv arengustrateegia ja seda täidetakse edukalt. Sven Raba on olnud Bigbankile tehnoloogilise eelise loonud pangasüsteemi Nest väljatöötamise eestvedaja ning jätkab nüüd meie täisdigitaalse panga rahvusvahelise kasvu toetamist panga nõukogus,» lausus Pruunsild.

Mai lõpus selgus, et Kapo pidas Pruunsilla kinni. ERR kirjutas, et Pruunsilda ja Tartu linnapead Priit Humalat kahtlustatakse kuriteos, täpsemalt toimingupiirangu rikkumises.

Pruunsild kirjeldas avalikus kirjas enda versiooni toimuvast järgmiselt.

Raba on aastatel 2014–2022 töötanud Bigbankis, sealhulgas grupi finantsjuhina, juhatuse esimehena ning viimati tehnoloogia eest vastutava juhatuse liikmena. Alates 2022. aasta oktoobrist on Raba töötanud finantstehnoloogia ettevõtte Monemon juhatuse liikme ja finantsjuhina, olles ka Mentorite Koja liige.

Finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer arutles Äripäeva arvamusartiklis paar nädalat tagasi, kas inimesed tuleks lahti lasta, kui nad saavad kahtlustuse kuriteos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles