SEB: kolmveerand säästudest seisab endiselt arvelduskontol

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
SEB pank
SEB pank Foto: Sander Ilvest

Hoiuste intressid on viimasel aastal jõudsalt tõusnud ja eraisikute tähtajaliste hoiuste osakaal on aasta algusest kasvanud üle 170%, teatas SEB.

Kuid ligi kolmveerand (77%) eraisikute säästudest seisab endiselt tavalisel arvelduskontol. SEB pakub alates tänasest tähtajalisele hoiusele intressi kuni 4,25% ja kogumishoiusele intressi 1,80% aastas, et klientidel oleks raha kogumiseks lai valik võimalusi ning nad saaks oma vara väärtust säilitada ja kasvatada, võrreldes raha hoidmisega tavalisel arvelduskontol nullilähedase intressiga.

«Eraisikutel on SEB-s 2,7 miljardi jagu sääste, kuid nendest 77% seisab tavalisel arvelduskontol. Selleks, et julgustada inimesi panema oma raha hoiusele kasvama, pakume klientidele oma säästude hoiustamiseks konkurentsivõimelist intressimäära. Meil on lahendus nii 3 päevast kuni 3 aastani, tõstsime täna tähtajalise hoiuse intressi kuni 4,25%-le, mis kehtib nii eraisikutele kui ka ettevõttele ning kogumishoiuse intressi 1,80% peale. Kliendid eelistavad hetkel sõlmida tähtajalise hoiuse aastaks, ligi 60% tähtajalisse hoiusesse raha paigutanud klientidest on valinud just selle perioodi. Samas näeme, et viimasel ajal on hoogsalt kasvanud ka lühema perioodi tähtajaliste hoiuste osakaal. Näiteks 3-kuuliste tähtajaliste hoiuste maht kasvas juulikuus ligikaudu 113% ja veerandiks aastaks hoiustades on täna intress 3% aastas. Kliendid tegutsevad rahatargalt ja hajutavad oma sääste erineva pikkusega hoiuste vahel,» selgitas SEB eraklientide segmendijuht Evelin Koplimäe.

Koplimäe sõnul on muutuvate intressimäärade keskkonnas mõistlik kaaluda hoiuste perioodide hajutamist. See tähendab, et mitte paigutada kogu raha ühele hoiusele, vaid rahatargalt tegutsemiseks hajutada seda eri pikkusega hoiuste vahel. Seeläbi saab varem lõppevad hoiused paigutada uuesti ja võimalik, et kõrgema intressimääraga. Samas peab arvestama, et tulevane intresside tõus ei ole kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles