Tallinna Vee kasum kasvas kõvasti

BNS
Copy
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Vee müügitulu kasvas teises kvartalis 18,5 protsenti 15,4 miljoni euroni, kvartali puhaskasum kasvas samal ajal aastavõrdluses 141,8 protsenti ehk ligi 1,4 miljoni euro võrra 2,31 miljoni euroni.

Tallinna Vee tegevjuhi Aleksandr Timofejevi sõnul on puhaskasumi tõus seotud eelmise aasta neljandas kvartalis rakendunud veeteenuse hinnamuudatusega. «Puhaskasumi taastumise tingis tootmiskulude tõusu kajastumine müügituludes,» selgitas ta börsiteates.

Teises kvartalis kasvas nii era- kui äriklientidele osutatud veeteenustest laekunud müügitulu. Tallinna Vee äriklientidele müüdud veeteenusest saadud tulu oli teises kvartalis 4,42 miljonit eurot, mida on 4,1 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Eraklientidele müüdud veeteenustest saadud tulu kasvas võrreldes eelnenud aasta teise kvartaliga 23,2 protsenti ja oli kokku 6,15 miljonit eurot.

Tallinna Vesi sõlmis laenulepingud kogusummas 131 miljonit eurot. Sõlmitud laenulepingutega rahastatakse ettevõtte investeeringuid aastatel 2023–2025. Laenulepingutega rahastatakse reoveepuhastusjaama metaantankide rekonstrueerimist, elektri ja soojuse koostootmisjaama rajamist, veepuhastusjaama filtrite ja selitite rekonstrueerimist ning investeeringuid torustike rekonstrueerimiseks ja rajamiseks. 2023. aastal ulatuvad ettevõtte investeeringud 35 miljoni euroni.

Tallinna Vesi teenindab enam kui 24 900 kodu- ja äriklienti ning 470 000 lõpptarbijat Tallinnas ja seda ümbritsevates valdades. Suurimat osalust ettevõttes omavad Tallinna linn 55,06 protsendi ja energiakontsern Utilitas 20,36 protsendiga. 24,58 protsenti ettevõtte aktsiatest on kaubeldavad Tallinna börsil.

Neljapäeva õhtul sulgus Tallinna Vee aktsia Nasdaq Tallinna börsil 11,85 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles