Skeleton Technologies sai Jaapanist olulise investeeringu

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Skeletoni asutaja ja tegevjuht Taavi Madiberk
Skeletoni asutaja ja tegevjuht Taavi Madiberk Foto: Eero Vabamaegi

Superkondensaatorite ja energiasalvestite tootja Skeleton Technologies sai Jaapani konglomeraadilt Marubeni Corporationilt olulise investeeringu, mille abil plaanib laiendada tootmist, et toetada kiiresti kasvavat nõudlust superakude järele.

Skeletoni kaasasutaja ja tegevjuht Taavi Madiberk ütles, et Marubeni on Skeletoni jaoks palju enamat kui investor: ta on ettevõtte strateegiline partner ja aidanud neil saavutada edu Aasias, eriti raskeveokite, sõidukite ja autotööstuse sektoris.

Marubeni Corporation alustas Skeletoni strateegilise partnerina 2021. aasta märtsis. Ettevõtte uue põlvkonna äriarenduse tegevjuhi Masayuki Omoto sõnul on Skeletoni superakud saanud maailma tootmisettevõtetelt väga positiivset tagasisidet.

«Näeme selget potentsiaali raskeveokite elektrifitseerimise, elektrifitseeritud ja hübriidsõidukite ning võrguenergia salvestamise valdkonnas ja usume, et meie investeering aitab Skeletonil tugevdada superakude masstootmisvõimekust, tuua superakud kõige kiiremini klientideni ja soodustada ettevõtte kasvu. Arvestades turunõudlust suure võimsusega akude ja superkondensaatorite järele, näeme selgelt, et Skeletonist saab järgmise põlvkonna juhtiv akuettevõte maailmas,» lausus ta.

Aitab kaasa ükssarvikute sünnile

Skeletoni seitse aastat tagasi investeerinud EIT InnoEnergy investeerib varajases staadiumis Euroopa ettevõtetesse, mis loovad lisaväärtust akude väärtusahelas. Mitmed nendest on jõudnud ükssarviku staatuseni. Ettevõtte tegevjuht Diego Pavia märkis, et Skeleton kasvab kiiresti.

«Marubeni investeering on tänavustest investeeringutest üks Euroopa tähtsamaid strateegilisi tehinguid ning see on oluline tunnustus Skeletoni meeskonna suurepärasele tööle,» ütles Pavia.

Skeleton keskendub suure võimsusega energiasalvestustehnoloogiale ja kiirlaadimise sektorile, täites sellega olulise augu turul. Ettevõte on suurendamas oma superkondensaatorite tootmist Leipzigi (Saksamaa) lähedal uues tehases ning kavandab superakude tootmise laiendamist.

Skeletoni ja Marubeni koostöö hõlmab kogu Aasiat, välja arvatud Hiinat ja Indiat. 

Mis ettevõte on Skeleton?

Skeleton Technologies valmistab suure võimsusega kiiresti laaditavaid energiasalvesteid, mis on mõeldud transpordi-, võrgu-, auto- ja tööstusrakenduste jaoks.

Ettevõtte eesmärk on aidata ettevõtetel vähendada CO2 heitkoguseid ja säästa energiat.

Koostööd tehakse Euroopa autotööstusettevõtete, tööstusseadmete algseadmete tootjate, veoautoparkide operaatorite ja lennundusettevõtete peatöövõtjatega. 

Skeletoni patenteeritud kumergrafeenil põhinevad superkondensaatorid ja SuperBattery energiasalvestustehnoloogiad kujutavad endast viimase 20 aasta suurimat tehnoloogilist ja tööstuslikku arengut. Uuendusliku materjali kasutamine annab nendele toodetele ainulaadse eelise võimsuse ja energiatiheduse poolest.

Skeleton Technologies Groupil on neli peamist tegevuskohta: tootmine Großröhrsdorfis, müük Berliinis, materjalide arendamine Bitterfeld-Wolfenis ning elektrotehnika ja moodulite arendamine Tallinnas.

2024. aastal avab Skeleton Saksamaal Markranstädtis maailma suurima superkondensaatorite tehase.

Skeleton Technologies Group kuulub Global Cleantech 100 nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles