Ekspress Grupi poolaastakasum kahanes järsult

BNS
Copy
Eesti Ekspress.
Eesti Ekspress. Foto: Marina Puškar / Postimees

Ekspress Grupi kuue kuu müügitulu kasvas aastases võrdluses 18 protsenti, 35,3 miljoni euroni, ent poolaasta puhaskasumiks kujunes 200 000 eurot, mida on 71 protsenti vähem kui mullu.

Koos ühekordsete erakorraliste kuludega teenis kontsern tänavu esimese poolaasta tulemusena kahjumit 100 000 eurot. Puhaskasumi vähenemist mõjutavad peamiselt Express Postiga seotud ühekordsed sulgemiskulud ja esimese poolaasta kahjumlik äritegevus – kokku 600 000 eurot, teatas Ekspress Grupp börsile.

Lisaks on puhaskasumit mõjutanud euribori tõus ja amortisatsioonikulu kasv. Intressikulude negatiivne mõju on kahekordne ja avaldas esimese poolaasta tulemustes mõju 300 000-eurose lisakuluna. Meediakontserni aasta esimese kuue kuu kasum enne intresse makse, kulumit ja amortisatsiooni (EBITDA) kasvas samal ajal 25 protsenti, 3,6 miljoni euroni.

Ekspress Grupi teise kvartali müügitulu kasvas 13 protsenti, 8,5 miljoni euroni ja EBITDA 8 protsenti, 2,4 miljoni euroni. Kontserni teise kvartali puhaskasum oli 600 000 eurot. Kasumlikkust on peamiselt aidanud tõsta veebireklaami ja digitellimuste müük Eestis ja Leedus ning piletimüügiplatvormide ja digitaalsete väliekraanide mahu kasv.

Samas jääb Ekspress Grupi Lätist teenitud reklaamitulu eelmisele aastale ligikaudu 4 protsendiga alla. Seda on aga kompenseerinud piletiplatvormi ja digiekraanide müügitulu kasv. Kontserni hallatav piletiplatvorm vahendas Riia juubelilaulupeo pileteid, mis suurendasid nii müüdud piletite arvu kui ka ettevõtte käivet.

Ekspress Grupi digitaalsete tellimuste hulk kasvas esimesel poolaastal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga Balti riikides 24 protsenti ja ulatus juuni lõpus 175 400 tellimuseni. Juuni lõpus moodustas digitaalsete tulude osakaal 82 protsenti grupi kogukäibest.

30. juuni seisuga oli kontsernil raha 6,1 miljonit eurot. Esimese poolaasta jooksul on meediakontsern ostnud tagasi miljoni euro eest aktsiad ja maksnud aktsionäridele dividende 1,5 miljonit eurot.

Neljapäeva õhtul sulgus Ekspress Grupi aktsia Nasdaq Tallinna börsil 1,47 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles