Aktsia, mis on kuumem kui Apple, Meta või Tesla (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Aasta pärast on senisest General Electricust alles vaid praegune lennundusüksus, mis valmistab mootoreid nii Boeingule kui ka Airbusile.
Aasta pärast on senisest General Electricust alles vaid praegune lennundusüksus, mis valmistab mootoreid nii Boeingule kui ka Airbusile. Foto: Bobby Yip

Kui veel mõni aasta tagasi võis karta, et Ameerika Ühendriikide kunagisele ettevõtlusikoonile, tööstuskonglomeraadile General Electric võib peagi lüüa hingekella, siis nüüd teeb ettevõte edukat pööret paremuse poole ning selle aktsiast on saanud kuum kaup.

General Electricu (GE) aktsiast on saanud kuum kaup. Kuumem kui Meta, kuumem kui Apple, kuumem kui Tesla.

Eelmise nädala lõpuks oli GE aktsia tootlus aasta algusest koos dividendidega 69 protsenti ja aastane tootlus koguni 108 protsenti, samal ajal kui börsiindeks S&P 500 on kerkinud aasta algusest 19 ja aastaga 15 protsenti.

General Electricu taassünd algas eelmise aasta sügisel, mil kunagine Ameerika Ühendriikide tööstuse ikoon, millest on viimastel aastatel alles jäänud vaid hale vari, teatas, et konglomeraat jagatakse kolmeks. Selle aasta alguses eraldus ettevõttest tervishoiutööstusüksus GE Health Care, mille aktsiaid kaubeldakse samuti börsil (sümbol GEHC), ning järgmise aasta alguses eraldub energia- ja taastuvenergia­üksus GE Vernova.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles